Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Agresija NATO na SRJ

rss

22.03.2015. Predsednik OO PS Aleksinac

Na referendumu 1998. god. na pitanje da li stranom faktoru treba dozvoliti da se "meša"u razrešenje kosovskog čvora preko 90% građana je bilo protiv.

Agresija NATO na SRJ

Ni volja naroda iskazana na ovom referendumu nije bila dovoljna da bi se sprečilo bombardovanje naše zemlje. Dok nije došlo do oružane pobune gerile na Kosovu primene sile nije bilo. Nije bilo ni izbeglica, ko je jednu tragediju prouzrokovao i podsticao, otvorio je vrata pakla.

Na našu zemlju ophrvanu sukobima i neviđenim sankcijama (ekonomskim ratom) udarilo je 19 zemalja NATO-PAKTA 24. 3. 1999. god. Napadači nisu imali pravo po važećem međunarodnom pravu, da oružano napadnu jednu suverenu državu članicu UN.

Odmazda NATO na čelu sa Amerikom nanela ja Srbiji neprocenjivu štetu(preko 130 milijardi dolara), ljudske žrtve, materijalno razaranje i ekološki genocid koji može odlučiti sudbinu celog naroda. Ova odmazda je bila akt samovolje silnika, pogaženi su važeći međunarodni principi, a Svet se našao pred istorijskim izazovom. Lideri Kine i Rusije su jasno rekli: u Svetu više ništa neće biti kao što je bilo pre napada na Srbiju.

Diktat sile i agresiju NATO na SRJ koja je trajala 78 dana niko nije pominjao kao i da je nije bilo. To je značilo da je ona "sama sebe" napala, počinila zločin "sama prema sebi", da je "sama na sebe" bacila 22. 000 tona bombi čak i kasetnih(zabranjenih) i ubila više od 3. 500 svojih građana i dece(81), porušila mostove i fabrike i tako "svesno" rešila da uništi svoje potomstvo, da je"sama" sa Kosova proterala 330. 000 nealbanaca.

Tako su Amerikanci terorističku organizaciju na Kosovu proglasili za oslobodilačku, a njihove vođe u vojne i političke lidere. Naš prof. dr. Kostadin
Pušara tvrdi da su odmazda i stavljanje šape na Kosovu direktno podstakla bogata nalazišta uglja(zalihe lignita su za period od 50 godina) i nafte(tu se nalazi krak "libijske nafte"). Ako je vojna intervencija NATO na čelu sa Amerikom bila izavana progonom Albanaca sa K i M, da je pobuda bila samo humanistička, zašto su rušeni mostovi, uništavani najvitalniji objekti, srušen toranj na Avali i bombardovani civilni ciljevi?Žrtve agresije bila su tek rođena deca, porodilište u KBC"Dragiša Mišović", mala Milica u Batajnici, najbolja učenica na varvarinskom mostu, putnici voza u Grdeličkoj klisuri, nevine civilne žrtve u Aleksincu i drugim gradovima.

Kosovo Srbe opredeljuje nacionalno, državotvorno i duhovno!Kosovo nije samo postojanje teritorije, već odbrana duha i korena, jer Kosovo polje za Srbe je sveto, a crkva Gračanica se nosi u srcu.

 DO POBEDE!

 

Komentara: 1


# Slaviša Jovanović Saša Pokret Socijalista NATO bombardovanje SRJ
@poksocijalista @ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+4) (-1)

    persona non grata 23.03.2015.
    Alo bre, Vulinovci! Pokrite se ušima i ćutite. Sakrili ste se ispod suknje SNS-a, aminujete sve njihove gluposti i lopovluke i onda nešto pametujete. Vi prričate o Kosovu, a vaš Vulin i Vučić ga pokloniše, nisu ga čak ni prodali. idete na seminare kod Blera koji je ubijao našu decu na Kosovu i u Aleksincu. Ako već, na žalost, postojite bar ćutite, ne iritirajte ovaj narod...da ne proradi ona motka.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima