Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nagrade za digitalni čas

rss

22.12.2015.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija uručilo je diplome nagrađenim autorima konkursa „Digitalni čas“, među kojima su Nataša Bogdanović i Stevan Dačić OŠ „J.J.Zmaj“ i Danijela Stefanović OŠ „Vuk Karadžić“ Žitkovac.

Nagrade za digitalni čas

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je realizovalo nagradni konkurs za nastavnike „Digitalni čas“ u školskoj 2015/2016. godini, na koji se prijavio veliki broj učesnika.

Državna sekretarka, Tatjana Matić je u prostorijama Narodne skupštine svečano uručila diplome nagrađenim autorima, među kojima su se našli Nataša Bogdanović i Stevan Dačić OŠ „J. J. Zmaj“ i Danijela Stefanović OŠ „Vuk Karadžić“ Žitkovac. Konkurisali su zajedničkim radom „Primena IKT u rešavanju problema održivog razvoja“

Konkurs je imao za cilj podsticanje upotrebe informacionih tehnologija kao nastavnih sredstava, odnosno upotrebu informacionih tehnologija koje su primenljive u nastavi i ujedno usklađene sa zadacima i ciljevima časa. Nastavnici koji su učestovali na konkursu pokazali su svoja nastojanja da se nastava osavremeni i prikazali svoje napore da upotrebom novih tehnologija približe gradivo učenicima.

Svi radovi koji su ispunili uslove konkursa ušli su u Zbornik radova, koji će biti javno dostupan tokom decembra na adresi www.digitalnaskola.rs.

Primena informacionih tehnologija u nastavi doprinosi podizanju kvaliteta obrazovnog procesa i motivacije učenika, većoj pristupačnosti i boljem razumevanju nastavnog gradiva.

Komentara: 0


# Aleksinac Aleksinački Rudnik Žitkovac Vuk Karadžić OŠ Jovan Jovanović Zmaj OŠ Danijela Stefanović Nataša Bogdanović Stevan Dačić Vuk Karadžić
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima