Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

U Domu u Kulini ima zaraženih koronavirusom

rss

14.04.2020. Južne vesti

I u Domu za smeštaj odraslih u Kulini ima zaraženih korona virusom, ali nadležni nisu otkrili koliko ima obolelih, koliko je među njima zaposlenih, a koliko korisnika, kao i koje su posebne mere preduzete.

Foto: arhiva

Ljudi u kolektivnim centrima posebno su ugroženi u epidemiji, što je pokazalo brzo širenje virusa u Gerontološkom centru u Nišu.

Nacionalni Krizni štab i Ministarstvo za socijalna pitanja saopštili su da je kovid 19 potvrđen kod 208 korisnika i 30 zaposlenih u 12 ustanova socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih na teritoriji Republike Srbije.

Među njima su i starački domovi na jugu Srbije, ali i 2 doma za ljude sa mentalnim poteškoćama - u Kulini i Blacu. Ipak, broj zaraženih nadležni nisu rekli.

Direktor Doma u Kulini Vojkan Stanojević za sva pitanja novinare je uputio na Vladu, a za situaciju u Domu rekao je da je “stabilna, da nije opasna i nije zabrinjavajuća, iako je i samo jedan slučaj zabrinjavajući”. Ipak, za sve ostale informacije kaže da je nadležno Ministarstvo.

Komentara: 1


# Vojkan Stanojević Dom Kulina koronavirus
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+10) (-3)

    E Vojkane? 15.04.2020.
    Nikad ti nisi bio za direktora al...ta pusta zelja...
    Ajde nek se jave Nesa, Ceda, GoranV... Dejan...
    Ajde junaci nasi...il ste samo bili kad vam trebali potpisi


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima