Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zbog zakona ne radi Dom za decu

rss

13.03.2014. Izvor: B92

Dnevni boravak i fizikalna terapija u Aleksincu za decu sa smetnjama u razvoju ne rade već dva meseca zbog zakona o ograničavanju zapošljavanja u javnom sektoru

Zbog zakona ne radi Dom za decu

U budžetu opštine ima novca, ali zbog tog zakona nisu mogli da nastave rad.

Prostorije u Domu "Hristina Markišić", u kojima su se donedavno družila deca sa smetnjama u razvoju, sada su prazne. Time su mnogo izgubili i deca i roditelji, objašnajva majka četvorogodišnje devojčice koja boluje od cerebralne paralize.

Svakodnevni rad sa vaspitačima i fizioterapeutom bio je od ogromnog značaja za decu sa smetnajma u razvoju. Dok su ona bila u dnevnom boravku, roditelji su mogli da se posvete drugim obavezama.

U Centru za socijalni rad u Aleksincu kažu da postoje i novac i ljudi koji bi ponovo radili sa decom, potrebno je samo da neko odobri njihovo zapošljavanje. Takođe, u Centru su istakli i da bi usluge koje se pružaju u domu Hristina Markišić trebalo da budu izuzete iz zakona, jer su u ovom slučaju oštećeni najmlađi. U Dnevnom boravku za decu sa smetnjama u razvoju dnevno je boravilo 15 dece iz Aleksinca i okoline.

b92.net

video...

Komentara: 1


# dom Hristina Markišić
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Bugarin 14.03.2014.
    Pa potrosile se pare na izbore pa ko sisa bolesnu decu njima ne treba pomoc oko oporavka


[ Dodaj komentar ]