Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Na slavi se hvalio pištoljem, ranio domaćina

rss

02.11.2010. Izvor: TANJUG, Blic

Stefan Anđelković (18) iz Nozrine teško je ranjen hicem iz pištolja preksinoć u porodičnoj kući u ovom aleksinačkom selu u toku proslave slave Svetog Luke. Kako se sumnja, hitac, koji je umalo bio koban, usled nepažljivog rukovanja oružjem ispalio je iz nehata njegov dobar drug Saša V. (18) koji je te večeri iz sefa ukrao očev pištolj.

Na slavi se hvalio pištoljem, ranio domaćina

Ranjeni mladić je izgubio dosta krvi i sa povredama opasnim po život je prebačen u niški Klinički centar gde je hitno operisan. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno, ali i dalje teško.

Šef odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta Nebojša Petković kaže da je osumnjičenom mladiću određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će biti priveden istražnom sudiji.

- Ispaljena su dva hica od kojih je prvi završio u podu, a drugi je pogodio u stomak jednog od petorice mladića koji su sedeli u sobi. To je mladić koji je bio domaćin slave, a mladić koji je ispalio hitac je bio gost na slavi. Do opaljenja je došlo nehatom iz pištolja koji je njegov drug te večeri ukrao iz očevog sefa - kazao je Petković.

Stefanova majka, Zlatica Perić kaže da su se mladići nalazili u zasebnoj kući u dvorištu i da su se pucnji začuli oko 19.30 časova.

- Pomislila sam da su petarde ili ćorci, otvorila sam prozor da vidim šta se dešava kada je jedno dete dotrčalo i ispričalo da je Stefan ranjen - objašnjava Zlatica.

Njen suprug Miroljub Dončić je odmah otrčao do kuće i zatekao ranjenog mladića kako leži na podu.

- Uzeo sam ga u naručje, stavio u auto i odmah odvezao u aleksinačku bolnicu, odakle je transportovan hitno za Niš gde je operisan. Mladić koji je ispalio hitac je njegov dobar drug sa kojim su odrasli. Kako smo čuli kasnije, on se igrao pištoljem koji je sklapao i rasklapao, a u jednom trenutku je verovatno ubacio metak u cev pa je došlo do opaljenja - priča Dončić i pokazuje rupe na podu od metka.

Jedan od mladića koji je bio na slavlju, Miloš Stojanović (22), kaže da su videli da Saša ima pištolj u rukama tek kada je opalio.

- Samo što smo došli, nije prošlo ni dva minuta, čuli su se pucnji. Tek tada smo videli da ima pištolj u rukama. Stefan je pao na pod i rekao: “Jao, ubi me”. Podigli smo ga i odvezli u bolnicu - priča Stojanović. Sašina majka Suzana V. kaže da joj je mnogo teško zbog svega što se desilo.

- Mnogo mi je teško. Njih dvojica su bili kao braća, nisu se razdvajali po ceo dan, sve su delili. Zvala sam u bolnicu da pitam kako je Stefan i rekli su da je bolje nakon operacije - priča Suzana kroz suze.


# slava Miloš Stojanović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima