Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kurir: Policajci ga tukli, nije hteo da im pere kola za džabe!

rss

22.09.2013.

Milana Milkovića (29) iz Aleksinca, vlasnika perionice automobila, policajci Dejan Đorđević i Vladimir Ninković brutalno su pretukli jer Đorđeviću više nije hteo besplatno da pere kola

Kurir: Policajci ga tukli, nije hteo da im pere kola za džabe!

Sad ćeš da vidiš kako mi peremo, rekli batinaši Milanu Milkoviću (29) dok su ga usred pijace šutirali čizmama i gazili po šakama

Njih dvojica su Milkovića u petak oko podneva izvukli iz automobila i unakazili ga od batina na gradskoj pijaci, naočigled gomile ljudi. Nakon toga su nesrećnog mladića priveli u stanicu i napisali mu kaznu od 3.000 dinara jer kod sebe, navodno, nije imao vozačku dozvolu.

- Kazna je samo pokriće za torturu koju sam doživeo od dvojice policajaca. Povod za sve je što Đorđeviću više nisam hteo da perem kola gratis. U više navrata je dovozio u moju perionicu službeni i privatni automobil, koje sam neko vreme besplatno prao. Kad sam se drznuo da odbijem, rekao mi je da ću „videti kako on pere i službeno i privatno“ - priča Milković.

Pretnje su se ubrzo ostvarile, pa je Đorđević s kolegom Milkovića u petak oko podneva zaskočio na gradskoj pijaci.

- S Đorđevićem, koga zovu Đole, bio je policajac koga ne poznajem. Uzviknuli su: „Policija, policija, hapšenje!“, a onda me divljački izvukli iz kola. Stavili su mi lisice i oborili na zemlju, a onda počeli da me šutiraju čizmama i gaze po šakama - priča nesrećni mladić.

- Podizali su me sa zemlje i bacali nazad. Nisu se obazirali ni na glasno negodovanje više desetina ljudi koji su sve to gledali. U jednom trenutku su me uvukli u službena kola. Đole mi je rekao: „Da vidiš sad kako mi peremo“ i nastavio da me tuče - jada se pretučeni Milković. On tvrdi da je tortura nastavljena i u policijskoj stanici, odakle je pušten posle jednog sata s prijavom da plati kaznu.

- Čitavog dana sam bio u bolnici. Imam izveštaje, dali su mi lekove i injekciju jer sam počeo da mokrim krv zbog udaranja po bubrezima - kaže Milković dok pokazuje natekle šake, modrice ispod očiju, po ramenima i glavi.

Milan navodi da je slučaj prijavio Policijskoj upravi u Nišu i veruje da će starešine reagovati na vandalski čin razuzdanih policajaca. U međuvremenu će, kako najavljuje, angažovati advokata i tužiti napadače.

U niškoj policiji kažu za Kurir da im je poznato da je bilo upotrebe sile prilikom privođenja jer je „osumnjičeni načinio saobraćajni prekršaj, pružao otpor i nije imao dokumenta“. Slučaj je odmah preuzela Komisija za zaštitu zakonitosti građana, koja će ispitati detalje i eventualno naložiti mere prema odgovornima, ako se utvrdi da ima prekoračenja ovlašćenja.

Milan mi se žalio da mu Đole preti, pa sam mu savetovao da to prijavi. Znam da je išao u aleksinačku policiju i prijavio, ali to očigledno nisu ozbiljno shvatili. Kažu da nije imao vozačku i dokumenta. Sve je to bilo u kolima, iznad glave vozača, ali ruke su mu vezali lisicama pa nije mogao da pokaže. Ma šta da je učinio, ovo je strašno, ni ubice ne tuku ovako - kaže Milanov stariji brat Ivan, inače profesor u Kostolcu.

 


# policija Milan Milković perionica Dejan Đorđević Vladimir Ninković nasilje saobraćaj automobil
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima