Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dečak ukrao 3.000 evra porodične ušteđevine, pa častio drugare u školi

rss

01.03.2023. Nova.rs

Jedan učenik četvrtog razreda osnovne škole „Vožd Karađorđe“ u Aleksincu porodičnu ušteđevinu podelio je svojim školskim drugovima.

Vesna Lalic/Nova.rs

Prema nezvaničnim informacijama radi se o sumi od oko 3.000 evra, koja je vraćena njegovoj porodici nakon što su roditelji njegovih drugova primetili da su im se deca puna para koje nisu od njih dobili.

Da u ovim navodima ima istine indirektno je potvrdilo i rukovodstvo škole navodima da se radi o „privatnoj situaciji između roditelja koja je prevaziđena dobrom saradnjom“.

Prema navodima jednog roditelja čije dete pohađa ovu obrazovnu ustanovu, tinejdžer je u školu doneo tri hiljade evra porodične ušteđevine koju je odlučio da podeli sa društvom.

„Delio je drugarima i drugaricama iz svog razreda novac, svako je dobio od pedeset do 100 evra. Decu je vodio na picu i kolače. Za ovo se saznalo tek kada su roditelji u džepovima dece našli novac. Deca su krila istinu od roditelja sve dok se nije uključila direktorka škole. Nakon roditeljskog sastanka, sav novac je vraćen mališanovoj porodici“, rekao je ovaj Aleksinčanin. 

Komentar ovih navoda zatražili smo od škole ali smo dobili samo šturo saopštenje koje nije demantovalo događaj.

„Osnovna škola „Vožd Karađorđe“ neće komentarisati privatnu situaciju između porodica svojih učenika koja je prevaziđena dobrom reakcijom roditelja. Škola će nastaviti vaspitno delovanje i pružiti podršku deci i roditeljima svim raspoloživim resursima. S obzirom na to da se radi o maloletnicima, unapred molimo medije da vode računa o načinu plasiranja vesti kao i o najboljem interesu dece koja žive u maloj sredini“, navedeno je saopštenju ove obrazovne ustanove dostavljenom novinarima.

Izvor: Nova.rs


# Vožd Karađorđe OŠ Nova.rs
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima