Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uspeh reprezentativaca iz kluba "Nif"

rss

17.10.2012. Radio Aleksinac

Tri zlata, srebro i bronzu za Srbiju na Evropskom kupu i Balkanskom prvenstvu u džiu-džici osvojili članovi aleksinačkog kluba NIF

Uspeh reprezentativaca iz kluba

Od 12. do 14. oktobra u Bukureštu su održani Europian challenge cup i Balkansko prvenstvo u džiu-džici na kojima je učestvovala i reprezentacija Srbije. Naša reprezentacija je tokom vikenda osvojila 10 medalja – tri zlata, tri srebra i četiri bronze, ali je ostvarila i nekoliko zapaženih nastupa mlađih takmičara.

Seniorsku reprezentaciju Srbije činila su i četiri takmičara džudo i džiu-džica kluba Nif iz Aleksinca. Sva tri zlata za Srbiju, jedno srebro i jednu bronzu osvojili su upavo takmičari aleksinačkog kluba čime su potvrdili četvorogodišnju klupsku dominaciju u našoj zemlji.

Na Evropskom kupu Vladica Ranđelović osvojio je zlato u kategoriji -56 kg za seniore, Grujuć Darko srebro (kategorija -62 kg, seniori), a Grujić Mlađan bronzu (-69kg, seniori).

Na Balkanskom prvenstvu, održanom sledećeg dana, Mlađan i Darko Grujić su u svojim kategorijama uzeli zlatne medalje, dok je junior Stefan Miletić izgubio obe borbe i bio 7. u ukupnom plasmanu.

Evropski kup bio je i svojevrsna uvertira pred Svetsko prvenstvo koje će se u decebru održati u Beču. Na ovom takmičenju napravljene su bodovne liste, na osnovu kojih će i dva predstavnika Aleksinca braniti boje Srbije.

video...

Komentara: 0


# N&F džiu džicu klub NIF zlato borilački sportovi Balkansko prvenstvo
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}