Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Bez zlata iz Vršca

rss

11.10.2010. Zoran Marinković

Česi su ove godine blistali punim sjajem i na takmičenju OTVOREN VRŠAC 2010 ukazali na pravi put, koji treba slediti.

Bez zlata iz Vršca
Uspešnije nego prošle godine, održan je skup jedriličara padobranom na vršačkom bregu. Takmičari iz Mađarske, Rumunije, Češke i Makedonije su došli u goste i tako dočekani. Prava sportska atmosfera, takmičarski duh i drugarstvo uz dovikivanje na raznim jezicima, ujedinilo je mali broj takmičara da pokažu i nešto nauče.
 Naši omladinci su pokazali rezultatima: Treće mesto Darko Pantić i drugo mesto Pavle Marinković, da "na mladima sport ostaje".



Istovremeno održan besplatan seminar za međunarodne sudije, je još jedan doprinos razvoju. Nije bilo besplatnog smeštaja takmičara i ako je ovaj skup, više nego uspešan sportski kamp. "Berkut-Vršac" je organizovanjem skupa nastavio da doprinosi bezbednom sletanju i taj trud treba podržati na pravi način. Odjeka za sada nema, jer se favorizuju druge discipline jedrenja, a kada treba da slete, onda im je mali aerodrom... Još nije sazrela svest, da se svaki let završava sletanjem, a ako nije uspešan, pune se novine na temu ekstrema, ludaka i samoubica. Do kada tako?
U isto vreme ovog sportskog takmičenja, koje nije Srbiju koštalo ni jednog dinara, Srbija podržava "paradu ponosnih degenerika" po nalogu THE agresora i baca skoro milion evra da sprovede posušnost pred zapadnim THE moćnicima. Kuda li nas to vode beskičmenjaci u Skupštini? U sport i zdrav život, sigurno, ne.
Kompletni rezultati su na adresi: http://www.grunf.org/rezultati/VRSAC_OPEN_pilots_2010.html


# paraglajding takmičenje
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima