Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Jedna trka, dva šampiona

rss

22.09.2010. Zoran Marinković

SVETSKI KUP u preciznom sletanju održan 20-22 avgusta na skijaškom terenu Bjelašnice je ostao upamćen po dva podviga: Čovek na štakama Mirvad Zenuni uspešno organizuje i sprovodi svetski KUP i naj mlađi jedriličar 18-to godišnji Pavle Marinković postavlja rekord takmičenja, ni jednom nije sleteo van mernog uređaja "palačinke".

Teška povreda kičme i grudnog koša i oduzetost jedne noge, nisu omele Mirvada u organizaciji i uspešno sprovedenom takmičenju. Niko ga nije video da sedi, ili odmara u toku ta dva dana. Od starta do cilja, od sudija, do saradnika, svuda je stizao i koordinisao aktivnosti. Svojom žrtvom je dao primer i izbrisao svaku pomisao pojedinaca u ne sportskom ponašanju. Takva domaćinska atmosfera je viđena jedino u Prijepolju, na MEMORIJALNOM takmičenju, posvećenu Divcu. Sigurno će se KUP dugo pamtiti i uticati na sledeće organizatore da se pravilno usmere.


Složeni uslovi sletanja su bacali na leđa vrhunske jedriličare, nekada nepobedive Slovence, ali ne i Pavla Marinkovića. Vrtložni vetar, termika, nagib terena i kratak prilaz, su zahtevali od takmičara strategiju, veštinu i kondiciju. U pet serija je 70 učesnika uspešno sletelo i uz nekoliko tumbanja, nije bilo povreda.

Rezultati su blizu realnog stanja i objavljeni su na adresi: http://www.grunf.org/rezultati/PGAWC_BIH_SVI_2010.htm



# paraglajding sletanje takmičenje
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima