Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Vakup od juče bez vode

rss

21.05.2014. Opština Aleksinac

Na danas održanoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Aleksinac analizirano je trenutno stanje na vodotokovima u Opštini, mere na saniranju posledica poplava preduzete u poslednjih 24 sata, kao i mere koje će biti preduzete u narednim danima.

Vakup od juče bez vode

Na sednici je najviše reči bilo o tome kako rešiti novonastali problem sa vodosnabdevanjem u Vakupu. Juče oko 20 časova stanovnici Vakupa ostali su bez vode, jer je došlo do prekida na vodovodnoj liniji koja prolazi ispod poplavljenog područja u ataru tog naselja. Nakon žučne rasprave, doneta je odluka da JKP Vodovod i kanalizacija pristupi izmeštanju vodovodne linije u dužini oko 500 metara, što će podrazumevati i prokopavanje kolovoza u dužini od 200-250 metara. Planirano je da radovi budu završeni do narednog ponedeljka, a stanovnici Vakupa će do tada pijaćom vodom moći da se snabdevaju iz cisterne JKP Komunalne usluge, koja će biti postavljena u centru naselja. Nakon postavljanja nove deonice vodovoda i obezbeđenja vodosnabdevanja, za vraćanje kolovoza u prvobitno stanje biće zaduženo JP za puteve i stambeno komunalnu delatnost.

Osim toga, JP za puteve i stambeno komunalnu delatnost juče je počelo radove na sanaciji prelaza preko Mozgovačke reke u dužini od 900 metara, čime će meštanima Mozgova biti omogućen privremeni pešački i putni prelaz do odsečenih domaćinstava.

Na sednici je istaknuto i da je iz Rusije stigla humanitarna pomoć namenjena opštinama Niškog okruga. Od toga, opštini Aleksinac opredeljeno je 250 paketa humanitarne pomoći, koja će biti distribuirana preko Crvenog Krsta Aleksinac. Na sednici je pohvaljen i izrazito veliki odziv građana, udruženja, ustanova i privrednih subjekata opštine Aleksinac u prikupljanju humanitarne pomoći za stradale u poplavama.

Pomoć će nastaviti da se prikuplja i u narednim danima. Svi ljudi koji žele da pomognu našim ugroženim sugrađanima, to mogu da urade davanjem humanitarne pomoći u prostorijama Crvenog Krsta Aleksinac od 8-18 časova, kao i u Aleksinačkoj crkvi od 7-21 sat.

Komentara: 0


# opština Komunalne usluge JP poplava Mozgovo Vakup Crveni krst vodovod humanitarna pomoć
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima