Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Foto konkurs "Sećanja na pretke iz velikog rata"

rss

11.04.2014. Aleksandar Vasilić

U okviru aktivnosti za obeležavanje sto godina od Prvog svetskog rata, Savez potomaka ratnika Srbije od 1912.-1920. sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Irineja,

Foto konkurs "Sećanja na pretke iz velikog rata"

objavljuje JAVNI POZIV za slanje fotografija i učestvovanje u stvaranju portala

„ALBUM SEĆANjA NA NAŠE PRETKE IZ PRVOG SVETSKOG RATA“

Pozivaju se građani Srbije, Srbi u regionu i dijaspori da dostave fotografije svojih predaka, autobiografske spise, dnevnike, razglednice, pisma vojnika i ostali istorijski materijal iz perioda Prvog svetskog rata i učestvuju u stvaranju „Albuma sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata“ i na taj način budu deo ovog važnog jubileja za srpsku i svetsku istoriju.

Portal je dostupan za slanje fotografija i drugog materijala od 19. marta do 30. aprila, nakon čega će sto odabranih fotografija biti izloženo na otvorenom prostoru na mestima od istorijskog značaja period Prvog svetskog rata.

Za ovu priliku izrađen je spot u produkciji Akademije umetnosti, koji se može pogledati na linku: http://www.youtube.com/watch?v=4YEQJgEfSME

Projekat je rađen u saradnji sa Vladom Republike Srbije, sufinansirala ga je Kancelarija za dijasporu i Srbima u regionu, uz podršku Ministarstva odbrane i Srpske pravoslavne crkve.

„ALBUM SEĆANjA“ I LINK ZA SLANjE FOTOGRAFIJA:
http://slavnim-precima.srb/
http://slavnimprecima.rs/
 

Komentara: 0


# fotografija
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima