Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uspešna 2014. godina za ‘’Teatar 91’’

rss

05.06.2014.

Nakon premijere "Ukroćene goropadi" Vilijema Šekspira, a u režiji Fuada Tabucića početkom godine, sa desetak glumaca među kojima je bilo i gostujućih glumaca izvan Aleksinca i redovnog rada Školice glume koju pohađaju preko četrdesetak polaznika, pozorište se pokazalo i u radu na humanitarnom polju.

Uspešna 2014. godina za ‘’Teatar 91’’

Odigrane su humanitrane predstave za pomoć stanovnistvu poplavljenog područja Paraćina i Trstenika. Pomoć je bila u određenoj količini hrane i hemije, što im je u prvim danima i bilo neophodno. Pozorište je bilo i učesnik na humanitarnom bazaru u Malezijskoj ambasadi u Beogradu, gde prikupljena sredstva idu za uređenje škola u nerazvijenim opštinama u Srbiji.

Takođe je gostovalo u gradovima gde su kao amaterska tako i profesionalna pozorista. I iste ugostilo na svojoj sceni, Kruševac, Jagodina, Zaječar, Paraćin, Kovin, Petrovac na Mlavi, Rača.... Ovih dana pozorište završava rad na novoj predstavi povodom proslave Dana Opštine Aleksinac, i to "Večera budala" po tekstu Fransisa Vebera, a u režiji Branislava Nedića,
upravnika Krusevackog pozorista. Inače, sa ovim rediteljem pozorište ima dugogodišnju saradnju i njegove predstave igraju se širom Srbije i Crne Gore.

U daljem radu očekuje ih odlazak na Kotorski festival, Vrnjački karneval, Bar (Crna Gora), Demir Kapija (Makedonija). Tako da Gradsko pozoriste i preko leta neće imati pauze u radu,
već će svoje predstave prikazivati u drugim gradovima, u toku Kulturnog leta.

Komentara: 1


# pozorište Teatar 91 Crna Gora Petrovac na Mlavi
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-0)

    Sara 06.06.2014.
    Ma krasni su,ni Brodvej im nije ravan!


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima