Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kultura




<<<2829303132>>>Ukupno: 689  Displaying: 291 - 300

Užičani po prvi put u Aleksincu petog dana Festivala prvoizvedenih predstava

27.11.2018.

Petog Festivalskog dana publika u Aleksincu imala je prilike da gleda odličnu predstavu Narodnog pozorišta iz Užica. "Serbio, zemljo roda moga - Sterijin put u Srbe" je istorijski dokument pretočen u predstavu, tekst koji je napisao Milovan Vitezović bavi se devetogodišnjim boravkom Jovana Sterije Popovića u Srbiji i njegovim delovanjem kao ministra prosvete. Vahidin Prelić sasvim zasluženo dobio je nagradu za glumca večeri Učeničkog parlamenta Aleksinačke gimnazije.

Opširnije

Komentara: 0

Narodno pozorište iz Niša gostovalo na Festivalu prvoizvedenih predstava

26.11.2018.

Četrvte večeri Festivala prvoizvedenih predstava gostovalo je Narodno pozorište iz Niša sa predstavom „U čije ime“. Osim glumaca niškog Pozorišta u predstavi su igrali i glumci niškog Akademskog pozorišta. Nagradu koju dodeljuje Učenički parlament Aleksinačke gimnazije ove večeri je pripala glumici Jasminki Hodžić za ulogu Leposave Đorđević

Opširnije

Komentara: 9

Grubački: Čist fašizam na festivalu u Aleksincu

25.11.2018.

Na portalu magazina Vreme o dešavanjima na Festivalu prvoizvedenih predstava u Aleksincu govorilo se u kolumni Sonje Ćirić kao i u emisiji Zumiranje.

Opširnije

Komentara: 12

I treće veče PIP-a obeležio je Sergej Trifunović

25.11.2018.

Čini se da je treće večeri sedmog Festivala prvoizvedenih predstava, koji se ove godine održava pod sloganom „Iza zavese svetli svet“ veća predstava bila baš iza zavese, na pres konferenciji u Centru za kulturu i umetnost.

Opširnije

Komentara: 20

"Jami distrikt" i Kokan Mladenović posvetili predstavu Sergeju Trifunoviću

24.11.2018.

Festivalski odbor 7. Festivala prvoizvedenih predstava u Aleksincu izbacio je predstavu "Utopljena duša" sa Sergejom Trifunovićem, ali im je "promakao" Kokan Mladenović. Mladenović je u petak uveče nakon izvođenja njegove predstave "Jami Distrikt", koja se našla u takmičarskom programu festivala, izašao na binu, osudio ono što se desilo Sergeju Trifunoviću i pozvao publiku da ga pozdravi, što je ona zdušno prihvatila. Na platnu se pojavila Trifunovićeva slika,…

Opširnije

Komentara: 16

Toma Trifunović podneo ostavku zbog političke zabrane predstave u Aleksincu

23.11.2018.

Dugogodišnji umetnički direktor aleksinačkog festivala Toma Trifunović nije ostao nem na zabranu da njegov sin Segej Trifunović igra na Festivalu prvoizvedenih predstava i podneo je ostavku.

Opširnije

Komentara: 6

Festival prvoizvedenih predstava po sedmi put u Aleksincu

23.11.2018.

Sinoć je u Centru za kulturu i umetnost otpočeo sedmi Festival prvoizvedenih predstava. Umesto najavljene „Crna kutija” Beogradskog dramskog pozorišta, program je otvoren revijalnom predstavom “Derviš i smrt” u izvođenju Slobodana Ćustića po čuvenom romanu Meše Selimovića.

Opširnije

Komentara: 4

Nikola Cvetković pobednik prestižnog takmičenja u Kanadi

Dušan Ostojić 23.11.2018.

Nikola Cvetković, je uspeo da pobedi u konkurenciji najboljih svetskih muzičara. Njegov Trio art family je osvojio svetski trofej na prestižnom takmičenju koje se održavalo u Kanadi, polovinom novembra ove godine. U kategoriji World music, Nikola i njegovi saradnici su osvojili prvo mesto.

Opširnije

Komentara: 2

"Preskočite festival, dok se ne ispravi nepravda!"

23.11.2018.

Redakcija Aleksinac net-a je kontaktirala našeg poznatog glumca Andreja Šepetkovskog da prokomentariše događanja na ovogodišnjem Festivalu prvoizvedenih predstava.

Opširnije

Komentara: 2

"Udvorički, politički, vanumetnički razlozi" - Voja Brajović i Udruženje glumaca stali u odbranu Sergeja Trifunovića

Blic 23.11.2018.

U saopštenju, koje potpisao predsednim UDUS-a Vojislav Brajović, ističe se da su razlozi za ovakvu odluku potpuno suprotni od navedenih, i da imaju veze sa politikom.

Opširnije

Komentara: 1

<<<2829303132>>>Ukupno: 689  Displaying: 291 - 300

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima