Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Članovi veća protiv sajta "Aleksinac.Net"

rss

27.12.2012.

Članovi opštinskog veća nisu podržali Zahtev za korišćenje imena opštine u nazivu sajta "Aleksinac.Net" jer "narušava ugled opštine".

Članovi veća protiv sajta "Aleksinac.Net"

Ovako glasi informacija na fejsbuk stranici opštine:

Na dnevnom redu 11. sednice Veća našao se i Zahtev agencije "Info-G" za korišćenje imena Aleksinac u nazivu sajta "Aleksinac.Net" i domenu "aleksinac.net".

Članovi Opštinskog veća jednoglasno su odbili ovaj zahtev zbog vređanja, neprimerenih komentara, iznošenja i prenošenja netačnih i neproverenih informacija o radu funkcionera lokalne samouprave, javnih preduzeća i ustanova, kao i zaposlenih u istim, kojima se, inače, bavi pomenuti veb sajt, a čime se narušava ugled opštine Aleksinac. 

Informacija je prevedena na ćirilično pismo, pošto administratori ove stranice pišu nekim čudnim pravopisom (web), uz korišćenje latiničnog pisma.

- - -

Članovi veća očigledno nisu pročitali sve navode u Zahtevu. Ovaj sajt jeste otvorenog tipa i dozvoljeno je da svako iznese svoje mišljenje. Nekoliko godina je to funkcionisalo bez problema, ali su se onda pojavili komentari i informacije koje su vređale određene ličnosti. Zbog toga je administrator sajta intervenisao i zatvorio mogućnost komentarisanja, a neprimerene komentare i neproverene informacije povukao sa sajta.

Podsećamo čitalaštvo da je sajt krenuo početkom 2006. godine, kada je medijska slika o Aleksincu bila negativna. To smo vrlo brzo uspeli da preokrenemo i sajt je imao redovno čitalaštvo i komentare, a neki su se putem sajta i upoznali.

Sajt je više puta posredovao u privrednoj saradnji, jer su privrednici iz inostranstva samo tako mogli da se povežu sa privrednim subjektima u aleksinačkoj opštini.

Pre dve godine je registrovana agencija koja održava ovaj sajt i uredno plaća poreze aleksinačkoj opštini.

Međutim. kako sila boga ne moli, političari su odlučili, bez ikakve Zakonske osnove. Pozivali su se na Statut Opštine, ali niko u Opštini nije znao da nam rastumači Zakonsku osnovu ovakvih dopisa.

Skrenućemo pažnju da postoji još najmanje 10-tak sajtova koji imaju reč "Aleksinac" u svom domenu ili nazivu, a da je samo od ove kuće traženo da se obrati Skupštini Opštine sa ovakvim Zahtevom.

 

Posledica ovog biće da Agencija Info-G više neće upravljati sajtom, a da će sajt nastaviti da radi, verovatno sa nekim drugim imenom. Domen ostaje isti, s time što će opština imati pravo da ga otkupi, jer je u ovaj sajt uloženo prilično (Google PR4, Alexa 590k). Agencija će verovatno morati da prebaci svoje sedište, pošto je nepoželjna i plaćaće poreze nekoj drugoj opštini.

Aleksinac.Net će i dalje objavljivati informacije i mišljenja bez cenzure. Informacije ćemo proveravati, a mišljenja su slobodna, ukoliko ne sadrže uvrede.

Možemo biti ponosni na ono što smo do sada uradili i zahvalni našim saradnicima.

Komentara: 26


# Aleksinac opština Aleksinac.Net Aleksandar Gvozden Info-G sajt
@aleksinacnet @agvozden @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+7) (-2)

  novinar 27.12.2012.
  Sta znaci kad se pise istina a istina boli ovu vlast,samo nastavite sa radom bravo majstori samo ISTINA !!!!!!!!!!!!

 • (+5) (-2)

  Milorad 27.12.2012.
  Da ste doprineli razbijanju medijske tamnine - jeste. Da je SNS stranka koja zavodi diktaturu - jeste. Što se komentara čitalac tiče prvaci u prostaštvu bili su iz sns i to dve tri osobe pod različitim imenima. &To što ste povukili teksztove je verovatno posledica pretnji, a trebalo bi da administrator prvp pogleda komentar mpa da ga objavi ako nema nekih ličnih uvreda a toga je bilo.

 • (+1) (-2)

  Aleksandar 27.12.2012.
  http://www.aleksinac.net/vesti/politika/
  neka neko nađe nešto da nije tačno, dobije sajt na poklon

 • (+3) (-2)

  Pedja 27.12.2012.
  Smesno!! Pa ponudite im sajt da ga otkupe od vas i onako daju pare na svakojake gluposti pa bar nek uloze pare u nesto sto vredi.

 • (+5) (-2)

  čl 27.12.2012.
  imate punu podršku građana!!! svaka vam čast za objektivnost!!! ali ne razumem zašto ste stavili ovu sliku kad niko od ovih na slici nije član veća, osim što Neša preti , pritiska i ucenjuje one članove veća koji se suprotstavljaju njegovoj volji , Molim vas , potražite pomoć drugih medija!!! mi smo uz vas!

 • (+6) (-3)

  zoky 27.12.2012.
  Samo napred,,,,sajt ima nasu podrsku jer je to jedino mesto gde mozemo biti upoznati sa radom opstinskih mocnika, a njima verovatno ne godi cim ne zele da se objavljuju njihovi interesni ciljevi ko ce kome,ko ce koga i ko ce gde.E, pa gospodo iz "Aleksinac.Net-a" bodete ih u oci, a narodu otvarate oci... SVAKA CAST samo napred !!!

 • (+4) (-2)

  turista 27.12.2012.
  more sta bi sa taj turisticki biro zasto se ne otvara . turisti tumaraju po ulice ne znaju gde da idu treba im pomoc .

 • (+4) (-2)

  Aleksandar 28.12.2012.
  Kako bre!? Domen je tvoj, ti si prvi kupio! Svetski zakoni su jaci od bilo kog naseg i glasi pravilo ko prvi devojci njegova devojka! Zato im kazi: Fuck you! Ne mogu ti nista Gvozdene, ne nasedaj na prevaru!!!

 • (+4) (-0)

  mimi 28.12.2012.
  "Skrenućemo pažnju da postoji još najmanje 10-tak sajtova koji imaju reč "Aleksinac" u svom domenu ili nazivu, a da je samo od ove kuće traženo da se obrati Skupštini Opštine sa ovakvim Zahtevom." Pa sigurno nece da traze od vlasnika sajta Aleksinac News kada je javna tajna da je na proslim izborima prodavao izborne liste,zaradio dobre pare i pri tome saradjivao sa istim ljudima-strankama koje su sada na vlasti. Od tada na tom sajtu ne moze da se procita nista upereno protiv vladajuce garniture tj.stanja i raznim problemima u gradu a sto je bio slucaj do tada...secate se?

 • (+3) (-2)

  mimi 28.12.2012.
  Mislim da bi o ovome trebao da se obavesti Aleksandar Vucic...Ovakvo kabadahijsko ponasanje vlasti u kojoj sede upravo predstavnici njegove stranke sigurno ne podizu ugled SNS u narodu...Mislim da bi bilo cistke samo tako!

 • (+4) (-1)

  domen je tvoj i to je tačka 28.12.2012.
  domen je tvoj , tvoje vlasništvo , poznat ti je slčaj hakera Milinka (ovih dana popularan kao deda mraz koji deli poklone po srbiji), taj čovek se upravo obogatio tako što je dok se to još drugi nisu setili registrovao sajtove, sa imenima svetski poznatih firmi i ličnosti , i danas živi od toga što njima iznajmljuje sajtove(njihove) , tako da, informatički nepismeni Neša, može da te zamoli da mu iznajmiš sajt a ne može da ti zabrani rad sajta ,to su se oni malo umislili , i misle da sve mogu , ali tako će i da završe , ovakvog silnika i umišljenog diktatora Aleksinac još nije imao još od turaka pa na ovamo , smesno koliko čovek ništa ne zna

 • (+1) (-1)

  idemo dalje!!!!! 28.12.2012.
  pogledajte ovaj link pa ćete lakše shvatiti
  http://www.kurir-info.rs/ko-je-srpski-deda-mraz-haker-milinko-hapsen-u-sablji-clanak-579577
  ni Koštunica nije mogao ništa , niko mu nije kriv što se nije prvi setio, pa je posle plaćao da tu ne bi bio porno sajt ili sl.
  samo nastavite da delujete i da šitite istinu , krivo mu je što vam ne može ništa , stavio je Alt pod kontrolu , Radio Aleksinac mu se takođe uvlači u anus , ali Vama svaka čast

 • (+0) (-1)

  Aleksandar 28.12.2012.
  Član 52 tačka 26 Statuta opštine kaže da je Skupština nadležna za davanje saglasnost, a ne opštinsko veće.

 • (+3) (-1)

  Serhio 28.12.2012.
  Od medijskih sloboda zavisi i demokratija u opštem smislu, a od stepena demokratičnosti ekonomska situacija, investiciona ulaganja, a pre svega položaj građana....

 • (+6) (-1)

  Božidar Ivković 28.12.2012.
  Uvek ista priča: Volim da žmurim ili zabijam glavu u pesak, ko ima prava da mi otvara oči, ja ovako hoću, a moćan sam. Neka moj grad bude poslednja rupa, samo da ja budem glavni ili važan u toj rupi. Drugo nije važno.

 • (+4) (-1)

  Igor 28.12.2012.
  Ovo se zove cenzura, ako misle da ce spreciti ljude da citaju istinu o desavanjima u Aleksincu grdno se varaju.

 • (+4) (-1)

  Milorad 28.12.2012.
  Da li je moguće da neko misli da bi Vučić sproveo čistku u aleksinačkom sns. zbog sajta? pa to je smešno, Vučić bi portžao Nešu itekako! zar se zaboravilo šta je radio dok je bio ministar informisanja, kakvo je to gušenje slobode medija bilo!

 • (+4) (-1)

  samo tako ,u srz pravo...bravo, bravo... 30.12.2012.
  ma kakvi vucici , ov*e i ov*ovi,oni su prolazni , cepajte , imate podrsku pametnijeg dela ovog grada, a ovi drugi nek se guse i to vas briga...PODRSKA SAJTU...

 • (+0) (-1)

  webstarts 30.12.2012.
  interesantno http://zaposleni.webstarts.com/

 • (+2) (-1)

  Sve je isto 30.12.2012.
  Protiv sajta su, a nisu protiv 500.000 dinara za koncert Ramba... e Srbijo gde ti ides

 • (+4) (-1)

  Predrag 01.01.2013.
  Svako ko je iole upucen u tematiku,zna da domen Aleksinac dakle samostalno aleksinac,ne moze biti koriscen.drugi je problem kako na sajt gledaju u sns.Nakon zabrane svojim clanovima da ostavljaju komentare,drug predsednik je na poslednjem njihovom sastanku,valda odboru savetu opstinskom,misleci na aleksinac net,govorio o tracevima,neistini...Dakle,sajt drugu predsedniku smeta.Ili bolje receno,drugarici predsednika,posto je to ipak njen strucni deo.Kako god,srecna Vam Nova godina,promeniti domen,to bar nije problem i udarajte jace,al i profesionalnije da se obori ova sarlatanska politika druga predsednika.

 • (+7) (-1)

  Sima 02.01.2013.
  Nisam gledao predsednikov intervju na altu, 31. decembra uveče, al mi rekoše da je na pitanje u vezi sajta aleksinac net odgovorio da ga treba zabraniti jer građani imaju alt! Pitam se da li je moguće da neko izjavi ovako nešto glupo. A znamo koliko je alt "slobodan". Smeta mu ovaj sajt a ne smeta mu aleksinac news. Da se on i ona njegova potpredsednica pita zabranili bi internet! Pa u ko0m veku oni žive?

 • (+6) (-1)

  Građanin 04.01.2013.
  I reče Neša na altu da se nikad nije mešao u uređivačku politiku alta. To je lepo, all s obzirom da alt nema program, nikad nije bio gori, bolje da se mešao

 • (+10) (-0)

  Pedja 05.01.2013.
  70% ljudi koristi IPTV ili kablovsku tv na kojoj uopste nema Alt kanala tako da ga vrlo malo ljudi prati.Napravite neku anketu u gradu i po selima pa ce te se sami uveriti.

 • (+20) (-2)

  pokrajac 14.09.2014.
  OBOZAVAM POLITIKU KOJU KROJE NESA RADIKAL,POLAZNIK SESELEJTU SKOLE POLITIKE I GRUJICA COKANJCE,SHEF ISPOSTAVE PTT U KATUNU...TO PROSTO MORA DA SE VOLI

 • (+9) (-3)

  Srdja 01.12.2014.
  Ma mogu pod prozor da ti pljunu, što bi reko naš narod. Kako je predsednik obavešten kad ne zna ni kompijuter da uključi. ALT se vidi samo dve ulice dalje i onako će da se ugasi jer moraju da ga prodaju.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima