Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Sami popravljaju put u selu da dozovu nadležne

rss

27.07.2016. Južne vesti

Da više ne mogu da čekaju da nadležni reše njihov problem pokazali su stanovnici sela Rutevac kod Aleksinca, koji su uzeli lopate u ruke i na oštećenom putu u selu popunili oko 400 rupa i jednu deonicu napunili betonom jer za asfalt, kažu, nemaju dovoljno para.

Uklonili i šipražje, granje i korev koji su prekrivali put; foto: B. P.

A i za ovaj posao su novac prikupljali sami, njih osmoro je za radove organizovalo još 50 svojih komšija, a "donaciju" dobilo od stotinak meštana.

Niko od ovih vrednih ljudi, pa čak ni organizatori radne akcije, ne žele da se u medijima pomene njihovo ime, ne zato što se, kažu, ikoga boje, već zato što niko od njih ne želi zasluge samo za sebe.

Uz mnoge druge probleme, najveće glavobolje našem selu zadaje lokani put koji je u katastrofalnom stanju i dugo nije bio obnavljan. Bili smo primorani da se sami organizujemo krampovima i lopatama - priča jedan meštanin Rutevca.

Osim što su izravnali put, očistili su ga od granja i korova koji su prekrivali njegov veći deo.

Meštani su na ideju o ovoj radnoj akciji došli pre mesec dana, rad su počeli prethodnog vikenda, a nastavak posla ih očekuje od ponedeljka.

Nadaju se da će ovo što su uradili podstaći nadležne iz Opštine Aleksinac da posete ovo selo u dolini Južne Morave i sami se uvere u kakvim uslovima oko hiljadu Rutevčana živi.

Ističu da svi redovno izmiruju svoje obaveze prema Državi i od nje i lokalne samouprave očekuju da im zauzvrat za početak poprave rasvetu na seoskom igralištu. To ipak ne mogu sami.

Komentara: 0


# Rutevac asfalt put rupe inicijativa
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}