Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Danas svečano otvorena "BAŠTA PET ČULA" u Voždu

rss

28.10.2022. Nikola Mitić

U proteklih par meseci osnovna škola "Vožd Karađorđe" krenula je u organizaciji i realizaciji projektnih aktivnosti za projekat "Bašta pet čula" koji finansira EU, a podržavaju Mladi istraživači Srbije i otvorena škola

Danas svečano otvorena "BAŠTA  PET ČULA" u Voždu

Neformalna grupa Voždov klub roditelja je zajedno sa školom aplicirala za dobijanje sredstava i dobila pozitivan odgovore, pa je tako i u prethodnih nekoliko dana realizovala svoje aktivnosti.

Danas je u dvorištu ove osmoletke bio finalni dan, odnosno završnica aktivnosti uređenja dvorišta. U realizaciji ovog projekta učestvovali su nastavnici, učenici, roditelji, direktorka, kao i Opština Aleksinac i javne ustanove Preduzeće za puteve i Komunalno preduzeće.

Prethodnog dana urađeno je sređivanje ovog dela dvorišta, uklanjanje betonskih ploča, nasipanje zemlje i priprema terena za sadnju biljaka, drveća, voća, povrća i raznovrsnih ukrasnih detalja koja krase ovu oazu.

Priliku da poseti školu i pruži podršku u radu i realizaciji samog projekta imao je predsednik opštine Aleksinac gospodin Dalibor Radičević, kao i direktori javnih institucija poput Milene Maksimović, Dalibora Markovića, Novice Dragićevića, Daliborke Stevanović i drugih saradnika.

Akcija projektinih aktivnosti je uspešno realizovana. Ovaj prostor će sa vremena na vreme sve više i više biti obogaćeniji za po neku novu sadnicu, biljku a možda i neku klupicu.


# predsednik opštine Milena Maksimović Vožd Karađorđe OŠ Dalibor Radičević Novica Dragićević Dalibor Marković Mladi istraživači Srbije Bašta pet čula Daliborka Stevanović
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima