Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

"Banjski drum": Opasna raskrsnica za našu decu

rss

27.02.2016. Saša Marković Gidra

Najveća, najduža aleksinačka ulica Lele Popović, ili u narodu poznatija kao “Banjski drum”, ovih dana je postala vrlo aktuelna, odnosno opasna po život, pogotovo za đake osnovne škole Ljupče Nikolić i starije osobe u okruženju.

"Banjski drum": Opasna raskrsnica za našu decu

Naime, raskrsnica koja se nalazi na potezu kod starog školskog centra i nekadašnje kafane „Otac”, je postala vrlo rizična jer su pre svega pešački prelazi postali poluvidljivi i delimično izbrisani, a preglednost ulice je takođe vrlo nepregledna.

Zbog dugogodišnjeg zidanja i sređivanja novog dela osnovne škole u narodu poznatijeg kao “Skadar na banjskom drumu”, kapija na koju su deca nekad ulazila je godinama zatvorena. Osim glavne kapije sa “Beogradskog druma” postoji i kapijica do koje se dolazi kroz školsko dvorište. Odatle mališani prolaze kroz Kosovsku ulicu i pravac na problematičnu raskrsnicu opasnu po život.

Ova ulica, inače, važi kao opasna i baš na tom delu puta su se dešavale i razne saobraćajne nezgode sa tragičnim ishodom. Deci prilikom prelaska ulice niko neće da zastane, da im omogući prvenstvo prolaza, pa mališani deluju uplašeno i bespomoćno.

Apelujem na nadležne da podhitno reše problem i postave ležeće policajce i to betonske, odgovarajuće saobraćajne znakove, jer je škola na 50 metara odatle. Upitanju su naša deca i stariji sugrađani. Pisac ovih redova igrom slučajnosti stanuje na problematičnoj raskrsnici. Dobro je upoznat sa situacijom na samoj ulici.

Molim nadležne da podhitno reaguju, da ne bude posle “NISMO ZNALI”, to nije naš put, to je regionalni put itd... i slični dobro poznati odgovori.

Ljudi pamet u glavu, naša deca su u pitanju.

Komentara: 8


# saobraćaj škole Banjski drum Saša Marković Gidra
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+5) (-7)

  maja 27.02.2016.
  Malo postaje providno sve ovo pisanje politicki pozicioniranih ''novinara''...gde se bas sad, u izbornoj kampanji, setiste da ''progledate'' i pisete o visegodisnjim problemima? Sta ste cekali do sada? Kalkulisali ste??

 • (+6) (-4)

  savetnik 27.02.2016.
  gidra pod hitno da se makne od tastaturu i uvati za gitaru, ovo pisanje mu bas ne ide

 • (+8) (-3)

  no comment 27.02.2016.
  ''a preglednost ulice je takođe vrlo nepregledna.'' Kaze novinar.

 • (+5) (-3)

  pedja 27.02.2016.
  Pa ova raskrsnica je ovde vec 50 godina a vi ste se sad setili za nju.

 • (+10) (-0)

  umesto policajci wc za opstinari 28.02.2016.
  Umesto da su stavili lezece policajceda se ne jurcaju kroz banjski drum Nesa i Dejan su pravili opstinski wc od 30000 evra da ima gde da piske opstinari i gde Grujica moze da zalize frizuru da bude lepsi od Cedicu i od Dejana sekretara

 • (+7) (-0)

  DDD 28.02.2016.
  Pa jel bio intervju s onu spodobu snsovsku Sasu slobodanovog,pa jel ovi botovi napisase kako preduzece za puteve radi extra? Samo se nadam sad kad vam doso Radovan da ce da proradi ta gomnjiva motka. A sta se ljutite na Sasu Gidru,pa on si je vas,tata mu je vas visoki funkcioner,nego boli vas istina.

 • (+3) (-0)

  Swaner 28.02.2016.
  Da je ovo jedna naopaka vlast jeste ali naucite koji su ciji putevi i ko ima kompetencije za radove ne njima i sta sme na istima da se radi pa komentarisite.

 • (+2) (-0)

  Genije 28.02.2016.
  Eno farba za zebre u glavnoj ulici traju jedno 30 godina, od kada je zadnji put ofarbana, a ovi sad, nas farbaju svakog proleća. Mislite o tome kad dođe vreme.


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}