Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Jedriličarska regata na Bovanskom jezeru

rss

15.04.2008. T. Todorović, politika.co.yu

Jedriličarska regata na Bovanskom jezeru
Na Bovanskom jezeru, između Aleksinca i Sokobanje u petak, subotu i nedelju uspešno je organizovana Međunarodna jedriličarska regata, na kojoj je učestvovalo više od 60 takmičara iz naše zemlje, Bugarske i Makedonije. Po veoma povoljnim uslovima za takmičenje, jer je oba dana bilo dosta vetra, takmičari su pokazali veliku umešnost i visoko poznavanje veštine jedrenja.

U nedelju uveče, posle završetka regate, proglašeni su pobednici. Najbolji u svojim takmičarskim klasama bili su Luka Tošić, iz Jedriličarskog kluba „Gemaks” – Beograd (klasa Optimist), Anđelija Milosavljević, iz JK „Zoran Radosavljević” – Niš (klasa Optimist-devojčice), Slav Okov i Nikolaj Vasilev, iz Jaht-kluba „Sofija” (klasa 470), Ladislav Polaček, iz JK „Palić” Subotica (klasa Fin), Milica Dukić, JK „Beograd” (klasa Laser Radijal), Milan Đorđević, JK „Gemaks” Beograd (klasa Laser Standard) i Maja Knežević, JK „Beograd” (klasa Laser 4,7). Najboljim jedriličarima uručene su nagrade i pehari, a u svakoj kategoriji nagrađena su po prva tri plasirana takmičara ili ekipe.

Regatu je, uz pokroviteljstvo grada Niša i opština Aleskinac i Sokobanja, organizovao Jedriličarski klub „Zoran Radosavljević” iz Niša.


Komentara: 3


# opština Beograd Sokobanja Milan Đorđević
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-0)

    Srbija 15.04.2008.
    Alo aleksinac. ja mislim da bi opstina Alekssinac trebala malo vise da investira na bovanskom jezeru posto mi u srbiji nemamo more a imamo to prelepo Bovansko jezero a veoma malo je investirano na njemu .prvo nema kako trba plaza,sa suprotne strane isto plaza je uzas. Obala je uzasna to treba malo preurediti puteve oko jezera asvaltirati restorane otvoriti Hotel napraviti i sa jedne i sa druge strane.Imamo a neznamo iskoristiti.Pored Sokobanje treba turistima ponuditi i nase prelepo Bovansko jezero koje mi neumemo iskoristiti

  • (+1) (-0)

    TERZIC 16.04.2008.
    Pusta masta!
    Sve je to lepo prijatelju samo jos kad bi jezero i plaze bile u vlasnistvu opstine-mozda bi se nesto i uradilo!
    Vodoprivreda je vlasnik svega!
    Znaci do daljnjeg nista!

  • (+1) (-0)

    agvozden 22.04.2008.
    Postoji milion razloga zasto se nesto ne moze uraditi.

    Ja tvrdim da moze! Smao treba biti uporan. Najlakse je reci da se nemaju ingerencije u privredi, sportu...

    Ljudi, pa pogledajte Indjiju ili Jagodinu (namerno poredjenje da ne bi neko umesao politiku) >> predsednici i celo rukovodstvo su vrlo aktivni tipovi. E, tako se to radi...


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima