Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Javni uvid Predloga plana petlje kod Rutevca

rss

21.12.2018.

Građani opštine Aleksinac, ovih dana dobili su na uvid predlog plana za izgradnju rutevačke petlje i novog regionalnog puta između opštine Aleksinac i opštine Sokobanja.

Javni uvid Predloga plana petlje kod Rutevca

Iz Opštinske uprave u Aleksincu poručuju da će građani, predstavnici institucija, ustanova i pojedinci  moći u roku od 15 dana da daju svoje mišljenje o ovom planu, neke nove predloge ili sugestije. 2019. početkom proleća trebala bi da bude završena i konačna verzija ovog plana.

Dalibor Marković načelnik Odeljenja za privredu kaže da je ovo sada rani javni uvid ovog plana i zato traje 15 dana, Kada bude završena i konačna verzija plana biće javni uvid koji će trajati trideset dana i tada će svi zainteresovani moći da se upoznaju sa ovim planom.

Za Sokobanju je ova investicija od velikog značaja, deonica državnog puta koja treba da se izgradi od Rutevca do Malog cveta omogućiće kraći i bolji put za turiste kojo dolaze u ovu banju.

Osim opštine Sokobanja, od ove investicije imaće veliku korist i opština Aleksinac, dobiće još jednu naplatnu rampu, još jednu petlju, moderne puteve i šansu za proširenje industrijske zone pored autoputa kaze Dalibor Marković.

Celokupnu investiciju finansiraće "Koridori Srbije" sa sumom od 250 miliona, i od njih će zavisiti i početak radova koji se očekuje da bude 2020. godine. Put koji treba da se sagradi biće širok 15 metara i imaće svu potrebnu infrastrukturu a postaviće se i mostovske saobraćajnice.

soko-banja.org

Komentara: 0


# auto-put opština saobraćaj Sokobanja Rutevac Dalibor Marković obilaznica
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima