Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Здравље
<<<34567>>>Total: 195  Displaying: 41 - 50

Проф. др Ненад Дикић: Шта треба да знамо о тестовима на корону

Божа Марковић Несврћанин / Телеграф 09.08.2020.

Професор доктор Ненад Дикић, пореклом из Горњег Адровац, из породице у којој има неколико доктора наука у овој области и стриц Предрага Новаковића, једног од две хиљаде дипломата ветеринарске патологије у свету, бави се у својим колумнама у Телеграфу и питањима у ширем контексту звања лекара, али на посебан начин што га издваја од многих са својим типичним гледањем на звање преко потребно у ово време.

Опширније

Коментара: 0

Када познајете заражене, другачије је него када о томе слушате

BBC / B92 08.08.2020.

У локалном Дому здравља оцењују да је прерано да се говори о Алексинцу као о жаришту, а становници кажу да нису превише забринути.

Опширније

Коментара: 1

У Алексинцу боља епидемиолошка ситуација

Јужне вести 07.08.2020.

Ове недеље је боља епидемиолошка ситуација у Алексинцу и од 110 тестираних 19 је било позитивно на корону, а за још 30 се очекују резултати, каже директор Опште болнице Горан Видић. Све је мањи и број првих прегледа у ковид амбулантама, али је ванредна ситуација и даље на снази и поштовање мера је обавезно.

Опширније

Коментара: 0

Директор Дома здравља Алексинац, Родољуб Живадиновић: И здраве особе умиру, носите маске

Јужне вести 23.07.2020.

Директор Дома здравља Алексинац, епидемиолог Родољуб Живадиновић, говорио је за Медиа и реформ центар Ниш о вирусу корона који је и сам прележао и мерама превенције. Напомиње да је највећи проблем што многи не верују да корона постоји, али да и здраве особе умиру од овог вируса, те да је важно носити маску и држати дистанцу, јер тиме штитимо и себе и друге.

Опширније

Коментара: 0

Предложено да на југу нова ковид болница буде у Алексинцу

13.07.2020.

Градски штаб за ванредне ситуације је предложио да нова ковид болница на југу буде Општа болница у Алексинцу, јер кажу да је најопремљенија и спремна да пружи помоћ и најугроженијима.

Опширније

Коментара: 0

Акција сузбијања крпеља на зеленим површинама

04.06.2020.

Општинска управа општине Алексинац обавештава грађане да ће се у четвртак, 4. јуна 2020. године, извршити акција сузбијања крпеља на фреквентним зеленим површинама на територији општине Алексинац.

Опширније

Коментара: 0

Здравствени радници очајни јер их је држава преварила

Правда 28.05.2020.

Здравствени радници у Алексинцу који су ангажовани 27. марта у општој болници на основу наредбе Министарства здравља, тренутно су у проблему, јер обећање које су добили - да буду запослени на неодређено време - није испуњено.

Опширније

Коментара: 0

Директор Дома у Кулини не жели да говори док му не нареди министар

26.05.2020.

Дом у Кулини крај Алексинца, у коме се негују одрасли теже ометени у менталном развоју, једна је од многих установа социјалне заштите која се суочила са короном. Радници сведоче о пропустима у јеку епидемије - да су у почетку радили скоро без икакве заштите, а потом и 16 сати проводили под пуном опремом како би збринули оболеле.

Опширније

Коментара: 0

Болница се постепено враћа у обим пре увођење ванредног стања

18.05.2020.

Због повољнијег епидемиолошког стања у Алексинцу, Општа болница се од данас, 18. маја, постепено повећава обим рада и враћа у редовно стање.

Опширније

Коментара: 0

Дом за старе у Алексинцу и даље критичан због "уласка" коронавируса

23.04.2020.

Као стабилну, мирну и под контролом оценио је епидемиолог Бранислав Тиодоровић ситуацију у установама социјалне заштите на југу, јер су оболели од коронавируса углавном у карантину. Нешто тежа ситуација је у домовима за старе, из алексиначког старачког дома 12 корисника је на лечењу у новој ковид болници у Сокобањи.

Опширније

Коментара: 0

<<<34567>>>Total: 195  Displaying: 41 - 50

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима