Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Здравствени радници очајни јер их је држава преварила

rss

28.05.2020. Правда

Здравствени радници у Алексинцу који су ангажовани 27. марта у општој болници на основу наредбе Министарства здравља, тренутно су у проблему, јер обећање које су добили - да буду запослени на неодређено време - није испуњено.

Фото: архива

Наиме, група здравствених радника упутила је апел у којем се наводи да их након два месеца од ангажовања уместо сталног запослења чека прекид радног односа.

- Одазвали смо се на позив када је услед пандемије вирусом ковид 19 нашој држави било најтеже и када је наш здравствени систем био под великим притиском. Били смо на првој линији одбране без страха за наше животе и животе наших најближих. Опет бисмо поступили исто јер смо радили оно за шта смо се школовали и поносни смо на пружену помоћ становницима Алексинца, као и држави и здравственом систему - навели су ови здравствени радници из Алексинца, који брину за посао.

- У време пандемије, ангажовани су здравствени радници на прву линију одбране. На неодређено. Сада им се уручују откази, а ни плату нису примили. Па да питам, је л’ аплаудирате и даље? Лицемери - један је од коментара на Твитеру.

 

Они у апелу даље наводе да моле за помоћ како не би дошло до раскида њихових уговора.

- Држава да испуни наше обећање и да се наше радно ангажовање настави - навели су они. 

- Ако се сећам нас су оптуживали да смо им украли аплауз. Молио је здравствене раднике да се ангажују и пријаве. И сад му више не требају. Ко ће нас лечити када се појави следећа пошаст? Коме ћете аплаудирати? Нама треба ветеринар. Један. Гласајте за радикале - написао је још један твитераш.

 

Да подсетимо, Министарство здравља упутило је наредбу свим здравственим установама у којој се директорима налаже да радно ангажују здравствене раднике на неодређено време.

Извор


# отказ Општа болница медицина коронавирус
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима