Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Здравље

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Total: 152  Displaying: 31 - 40

Дому у Кулини дониран апарат за лабораторију и кревет за купање

25.01.2019.

За анализе крви и урина особа смештених у Дому у Кулини, које осим тешког степена ометености у развоју имају и друге тешке здравствене проблеме, сада лабораторија ове установе неће користити превазиђени апарат, нити ручно прати епрувете, а корисници неће бити слати у Алексинац. Дому за смештај одраслих дониран је биохемијски анализатор, као и кревет за купање лежећих пацијента и три медицинска душека.

Опширније

Коментара: 0

Бесплатна мамографија у ражањском Дому здравља

22.01.2019.

Бесплатна мамографија која се већ нешто више од недељу дана спроводи у ражањском Дому здравља привукла је велику пажњу становница ове општине, али и суседства. До сада је прегледано 186 жена, у просеку двадесетак дневно, а из ове установе поручују да се на превентивни преглед дојке могу јавити све жене између 50 и 69 година, како из Ражња, тако и из Алексинца и околних општина.

Опширније

Коментара: 0

У Алексиначкој болници успешно извађен тумор од осам килограма

Д. Алихоџић, Вечерње новости 13.01.2019.

Лекари у алексиначкој болници спасли деведесетогодишњу старицу, која упркос свему није губила оптимизам. Бакина велика жеља за животом задивила хирурге, који су из њеног стомака извадили тумор од осам килограма

Опширније

Коментара: 0

Од сада ЕКГ прегледи и у житковачкој амбуланти

06.01.2019.

Као што је познато, током 2018. године комплетно је санирана амбуланта у Житковцу. У новој години, већ у јануару, амбуланта у Житковцу добиће по први пут у историји и сопствени ЕКГ апарат, а током године и централно грејање.

Опширније

Коментара: 0

Ниш експрес наплаћује оверу и повратних карата

14.12.2018.

Весна Илић, председница удружења "Љубав Вера нада" уочила је једну појаву коју што пре треба променити.

Опширније

Коментара: 2

СТОП загађењу природе

Вукан Остојић 16.11.2018.

Као и многи портали у Србији, а и шире, и ми пишемо о загађењу природе бацањем кеса и пуштања балона са хелијумом. Због оних који не знају зашто ово не треба да раде покушаћемо да им објаснимо кроз овај текст.

Опширније

Коментара: 1

Министарство ћути о случају Алексинчанке која сумња у дијагнозу тумора

14.11.2018.

Већ више од 20 дана нема никаквог одговора из Министарства здравља поводом навода Јелене Лазаревић из Алексинца да су јој лекари у Нишу поставили погрешну дијагнозу карцинома грлића материце, што она доказује тврдњом да су јој лекари у Шведској рекли да је здрава жена и чињеницом да је и даље жива.

Опширније

Коментара: 0

КЦ Ниш: Наводи Алексинчанке нетачни, грешка евентуално у налазу биопсије

01.11.2018.

Из нишког Клиничког центра одбацили су оптужбе Алексинчанке Јелене Лазаревић да су јој поставили погрешну дијагнозу и несавесно је лечили, истичући да је дијагноза постављена на основу анализа и да је грешка једино могла да се догоди искључиво због налаза биопсије из приватне клинике. Такође тврде да је ревизија биопсије показала да је реч о истој врсти карцинома.

Опширније

Коментара: 1

Резултати рада Дома здравља Алексинац у претходне четири године

17.10.2018.

Директор алексиначког Дома здравља изашао је у јавност са резултатима рада ове здравствене установе, од како је почетком 2014. године оснивачка права преузела општина Алексинац до данас

Опширније

Коментара: 16

Хамам – турско парно купатило

Наташа 25.09.2018.

Хамам, труско или парно купатило савршен је избор за релаксацију након стресног дана или једноставно за прочишћавање организма. Боравак у просторији где је ваздух засићен влагом а темепература дотиже до 50 степени целзијусових одлично утиче на окрепљење организма али и блиставост наше коже...

Опширније

Коментара: 2

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Total: 152  Displaying: 31 - 40Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима