Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Шта се десило па је Алексинац пре пар дана забележио 56 заражених за 24 сата?

rss

22.04.2020.

Пре два дана Алексинац је са чак 56 новоболелих од корона вируса, у року од само 24 часа, био други на листи одмах иза Београда. Дан касније са још 18 позитивних на Ковид-19 пао је на пето место, али се и даље са 122 заражене особе налази у ТОП 10 градова у Србији!

Фото: архива

Иако је сасвим јасно да је последњих дана дошло до "експлозије" короне у Алексинцу, како објашњавају у Кризном штабу за југ Србије, "жаришта су санирана".

Председник Кризног штаба за југ Србије Бранислав Недимовић каже за „Блиц“ да је нешто већи број новооболелих у статистици 19. априла последица тога да су под ставком Алексинац урачунати и оболели у Геронтолошком центру и Дому за одрасле у Кулини.

- Под Алексинцем се рачуна и Геронтолошки центар и Кулина. То је тестирао Дом здравља из Алексинца, зато се, ако се не погледа унутрашња структура бројева, мисли да је све то Алексинац. Има оболелих и у Алексинцу, али није ништа драматично. Санирали смо стање и у Геронтолошком центру и у Кулини. То значи да смо све тестирали, одвојили здраве од болесних, болесне лечимо - каже Недимовић.

И епидемиолог проф. др Бранислав Тиодоровић наводи да се ситуација у Алексинцу држи под контролом, али да „треба имати на уму да су то људи који су осетљива група“.

- У дому у Кулини има штићеника који су позитивни, али они су у карантину и то важи и за Трбуње, под наџором су па уколико се јави потреба у поједином случајевима за пребацивање у Клинички центар Ниш, то ће бити учињено. У овом тренутку све је под контролом. Радници који раде са позитивнима користе комплетну опрему. Сад имамо проблем и у дому за старе „Јеленац“ у Алексинцу, који под наџором, корисници дома се налазе у Тешици и у Алексинцу, с тим што позитивних има само у дому Алексинцу. Било их је 10 према последњим информацијама, то су лакши и средње тешки пацијенти и они су пребачени у Ковид болницу у Сокобањи. Држимо под контролом ситуацију, али треба имати на уму да су то људи који су осетљива група - рекао је Тиодоровић.

Извор

Коментара: 0


# Алексинац Дом здравља Бранислав Тиодоровић Бранислав Недимовић коронавирус
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима