Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Директор Дома здравља Алексинац, Родољуб Живадиновић: И здраве особе умиру, носите маске

rss

23.07.2020. Јужне вести

Директор Дома здравља Алексинац, епидемиолог Родољуб Живадиновић, говорио је за Медиа и реформ центар Ниш о вирусу корона који је и сам прележао и мерама превенције. Напомиње да је највећи проблем што многи не верују да корона постоји, али да и здраве особе умиру од овог вируса, те да је важно носити маску и држати дистанцу, јер тиме штитимо и себе и друге.

Фото: Фејсбук

Живадиновић је 31 дан провео у болници на лечењу од вируса корона. Прве симтоме добио је 29. марта, 20 дана био је у интензивној нези и још 11 на одељењу, али иако је од тада прошло 3 и по месеца каже да још није вратио пуну снагу коју је пре болести имао.

Остале су последице које се виде и на скенеру плућа - каже епидемиолог.

Напомиње да је болест веома нетипична и још није довољно позната, да је проблем што многи не верују да уопште постоји, али да је опасна, јер и здрави људи умиру.

Један наш колега педијатар из Београда, од првих симтома до смрти је прошло 6 дана. То су страшне ствари на које се не може утицати - додаје.

Од 80 до 87 % људи преболи ову болест, а да то и не зна, истиче доктор, а могу у том периоду да шире вирус и сматра да је то највећа трагедија и да се зато и тражи од људи да носе маске.

Људи не схватају да када причају не избацују вирус из себе, избацују капљице са вирусом и те капљице, наравно, већи део ће остати у масци. Зато се каже носите маску и држите дистанцу, значи учините све што је до вас. Још ако можете да носите и визир то је још и боље - истиче.

Причу епидемиолога Живадиновића о вирусу корона, његовом искуству са лечења, теоријама завере, мерама превенције и заштите погледајте у видеу Медиа и реформ центра на врху текста.

Извор Аутор: Медиа Центар / Јужне вести

 

📢 dr Rodoljub Živadinović, epidemiolog i direktor Doma zdravlja u Aleksincu, i sam je preležao #koronavirus. Šta kaže o virusu, teorijama zavere, merama prevencije i svojim iskustvima pogledajte u videu ⬇️⬇️⬇️

Posted by Media i reform centar Niš on Wednesday, July 22, 2020


# Родољуб Живадиновић коронавирус
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима