Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Бака Алексе Стојменовића кроз јецаје поручује - и код Вучића ћу да идем ако треба

rss

18.05.2021.

Алексинчанин Алекса Стојменовић (26) који је преминуо у нишком клиничком центру од последица повреда које је задобио под још неразјашњеним околностима на рођенданском слављу у једном ресторану у Алексинцу.

Фото: Инстаграм

Како сазнајемо, полицији је у недељу око 20 часова пријављена туча у којој је учествовало неколико младића који су се окупили на прослави пунолетства другарице Т. Ч., а Алекса је нађен на плочнику испред ресторана, где су најпре гости, а затим и лекари покушали да му помогну. Међутим, због тежине повреда, хитно је превезен из Алексинца у Ниш. Још се, међутим, утврђује на који је начин задобио фаталне повреде.Према првим информацијама, он је око 20 сати изашао "на ваздух" испред ресторана у којем се славило, а неколико тренутака касније пронађен је како лежи на земљи. Мистерија је засад то што на телу младића, према незваничним сазнањима, није било трагова крви, па се не искључује могућност да је ударен у главу, или да је фаталну повреду задобио током пада на плочник.

Незванично се говори и да је свему претходила туча четворице младића, којима је Алекса пришао да их раздвоји, па да је тада задобио ударац у главу, а да је затим и шутиран у кичму. Младићи су наводно саслушани, али засад нема информација да је неко ухапшен због овог случаја који је потресао људе у Алексинцу.

Скрхана болом, Алексина бака је пред кућом говорила да ће од највиших државних органа тражити да расветле смрт њеног унука.

- Бакино сунце, ко ће сада кућу да ми отвара - јецала је бака. - И код Вучића ћу да идем ако треба. Кажу да не знају ко је. Све се зна, све се зна... Неки су се побили, он је пришао, дечко оволики као планина, и да га гурну и да падне.

Основно јавно тужилаштво у Алексинцу наложило је обдукцију која би требало да покаже како је младић изгубио живот.

Власница ресторана испред којег се све одиграло није желела да разговара са новинарима, само је кратко рекла да се све десило брзо и да није успела да види ништа.

- Била сам у шанку и узимала пиће. Када смо видели неку гужву испред локала, већ је полиција била ту - рекла је кратко власница угоститељског објекта.

- Сазнао сам да су Алексу и његовог друга напали младићи од којих већина још није пунолетна. Углавном су 2003. годиште и један од њих је ударио Алексу који је од силине ударца пао. Излила му се крв на мозак и имао је свега 30 одсто шанси да преживи - испричао је један од Алексиних пријатеља, али је замолио да остане анониман.

На друштвеној мрежи Инстаграм од Алексе се опраштају другови и другарице и поручују да је убијен.

- Уместо да се угледају на тебе, они су ударили на тебе. Жалосно је у каква чудовишта израста данашња омладина - написала је једна Андријана на свом сторију.

Много Алексичана од тренутка Алексине погибије пише о лошим приликама у граду, чија последица је и смрт узорног младића.

- Град у којем нестанеш за секунд. Град који данас ћути и не верује - написали су у Инстаграм објави ресторана у којем се догодила трагедија.

Један од саговорника каже да су младићи који су напали доброг момка познатог по благој нарави и љубави према фудбалу, били под дејством алкохола, али да су сви пред полицијом негирали напад на Алексу.

- Рекли су нам у полицији да истрага тече и да верују да постији смимак са камера који ће открити праву истину. Ми се уздамо у то - каже Алексин друг из фудбалског клуба за који су заједно играли.

Мноштво момака и девојака огорчени су што се крију имена актера туче. А то је потврдио и деда страдалог Алексе код којег је живео од развода родитеља.

- Алексина бака и ја смо на измаку снаге јер смо изгубили унука какав се само пожелети може. Био је вредан, јак и здрав. Сви се извлаче да нису видели ништа, чак и Акексини другови. Ваде се да је била ноћ и да се све одиграло брзо - рекао је неутешни Аца Аранђеловић.

Вечерње новости / Србија данас


# полиција убиство Алекса Стојменовић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима