Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Baka Alekse Stojmenovića kroz jecaje poručuje - i kod Vučića ću da idem ako treba

rss

18.05.2021.

Aleksinčanin Aleksa Stojmenović (26) koji je preminuo u niškom kliničkom centru od posledica povreda koje je zadobio pod još nerazjašnjenim okolnostima na rođendanskom slavlju u jednom restoranu u Aleksincu.

Foto: Instagram

Kako saznajemo, policiji je u nedelju oko 20 časova prijavljena tuča u kojoj je učestvovalo nekoliko mladića koji su se okupili na proslavi punoletstva drugarice T. Č., a Aleksa je nađen na pločniku ispred restorana, gde su najpre gosti, a zatim i lekari pokušali da mu pomognu. Međutim, zbog težine povreda, hitno je prevezen iz Aleksinca u Niš. Još se, međutim, utvrđuje na koji je način zadobio fatalne povrede.Prema prvim informacijama, on je oko 20 sati izašao "na vazduh" ispred restorana u kojem se slavilo, a nekoliko trenutaka kasnije pronađen je kako leži na zemlji. Misterija je zasad to što na telu mladića, prema nezvaničnim saznanjima, nije bilo tragova krvi, pa se ne isključuje mogućnost da je udaren u glavu, ili da je fatalnu povredu zadobio tokom pada na pločnik.

Nezvanično se govori i da je svemu prethodila tuča četvorice mladića, kojima je Aleksa prišao da ih razdvoji, pa da je tada zadobio udarac u glavu, a da je zatim i šutiran u kičmu. Mladići su navodno saslušani, ali zasad nema informacija da je neko uhapšen zbog ovog slučaja koji je potresao ljude u Aleksincu.

Skrhana bolom, Aleksina baka je pred kućom govorila da će od najviših državnih organa tražiti da rasvetle smrt njenog unuka.

- Bakino sunce, ko će sada kuću da mi otvara - jecala je baka. - I kod Vučića ću da idem ako treba. Kažu da ne znaju ko je. Sve se zna, sve se zna... Neki su se pobili, on je prišao, dečko ovoliki kao planina, i da ga gurnu i da padne.

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu naložilo je obdukciju koja bi trebalo da pokaže kako je mladić izgubio život.

Vlasnica restorana ispred kojeg se sve odigralo nije želela da razgovara sa novinarima, samo je kratko rekla da se sve desilo brzo i da nije uspela da vidi ništa.

- Bila sam u šanku i uzimala piće. Kada smo videli neku gužvu ispred lokala, već je policija bila tu - rekla je kratko vlasnica ugostiteljskog objekta.

- Saznao sam da su Aleksu i njegovog druga napali mladići od kojih većina još nije punoletna. Uglavnom su 2003. godište i jedan od njih je udario Aleksu koji je od siline udarca pao. Izlila mu se krv na mozak i imao je svega 30 odsto šansi da preživi - ispričao je jedan od Aleksinih prijatelja, ali je zamolio da ostane anoniman.

Na društvenoj mreži Instagram od Alekse se opraštaju drugovi i drugarice i poručuju da je ubijen.

- Umesto da se ugledaju na tebe, oni su udarili na tebe. Žalosno je u kakva čudovišta izrasta današnja omladina - napisala je jedna Andrijana na svom storiju.

Mnogo Aleksičana od trenutka Aleksine pogibije piše o lošim prilikama u gradu, čija posledica je i smrt uzornog mladića.

- Grad u kojem nestaneš za sekund. Grad koji danas ćuti i ne veruje - napisali su u Instagram objavi restorana u kojem se dogodila tragedija.

Jedan od sagovornika kaže da su mladići koji su napali dobrog momka poznatog po blagoj naravi i ljubavi prema fudbalu, bili pod dejstvom alkohola, ali da su svi pred policijom negirali napad na Aleksu.

- Rekli su nam u policiji da istraga teče i da veruju da postiji smimak sa kamera koji će otkriti pravu istinu. Mi se uzdamo u to - kaže Aleksin drug iz fudbalskog kluba za koji su zajedno igrali.

Mnoštvo momaka i devojaka ogorčeni su što se kriju imena aktera tuče. A to je potvrdio i deda stradalog Alekse kod kojeg je živeo od razvoda roditelja.

- Aleksina baka i ja smo na izmaku snage jer smo izgubili unuka kakav se samo poželeti može. Bio je vredan, jak i zdrav. Svi se izvlače da nisu videli ništa, čak i Akeksini drugovi. Vade se da je bila noć i da se sve odigralo brzo - rekao je neutešni Aca Aranđelović.

Večernje novosti / Srbija danas


# policija ubistvo Aleksa Stojmenović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima