Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Продужен притвор двојици Џонића због убиства породице Ђокић

rss

06.05.2022. Данас

Виши суд у Нишу продужио је притвор за још месец дана Горану и Стефану Џонићу који су осумњичени за убиство трочлане породице Ђокић из Алексинца, потврђено је у овом суду за Данас.

Фото: архива

Горан Џонић и његов син Стефан терете се да су учествовали у бруталном убиству породице Ђокић у ноћи између 26. и 27. септембра прошле године у атару алексиначког села Моравац.

Првооптуженом Горану Џонићу се ставља на терет извршење кривичног дела тешко убиство, док је Стефан окривљен за помагање у извршењу тешког убиства.

Обојица су окривљени за недозвољену производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Кривични законик прописује да особама које су “са умишљајем лишиле живота више лица” прети казна затвора од најмање десет година или доживотни затвор.

Оптужница Вишег јавног тужилаштва је била предата Вишем суду на потврђивање, али је суд вратио тужилаштву ради отклањања формалних недостатака.

Адвокат Филип Домазет, бранилац Стефана Џонића, казао је за наш лист да је, по његовим сазнањима, оптужница враћена на дораду јер “Виши суд није прихватио да је Стефан Џонић извршио кривично дело помагања у извршењу тешког убиства”.

“Помагање у извршењу дела мора бити конкретно, а то није ‘стављање на располагање његове куће оцу Горану’, која се узгред налази на очевом плацу, па му је приступачна”, рекао је он.

У дворишту Стефанове куће су, иначе, пронађени закопани џакови са 43.000 евра који су наводно украдени из возила Горана Ђокића, а његов отац се “након извршења дела опрао у кућном купатилу”.

Стефан, иначе професионални војник, у ноћи убиства био је на послу у бази у Копненој зони безбедности, што су у истрази потврдиле његове колеге.

Према изворима Данаса, сви докази у истрази указују да је у убиству непосредно учествовао само првооптужени, а да је мотив користољубље.

За убиство су били осумњићени и Горанов други син, Милан Џонић, као и браћа  Александар и Костадин Милошевић, такође из Моравца, али су они пуштени из притвора и против њих није подигнута оптужница.

Тела Горана (57) и Гордане Ђокић (56), као и њихове ћерке Лидије (25), пронађена су 2. октобра у атару Моравца, након што су запаљена и закопана, а њихов, такође спаљени “фолксваген пасат“ пронађен је десетак километара даље, у селу Тешица.

Из нишког Завода за судску медицину је саопштено да су сви убијени из ватреног оружја, а потом запаљени.


# Моравац полиција суд убиство породица Ђокић Горан Џонић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима