Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Нови градски аутомобил за 3.500 евра

rss

14.03.2016. Србија данас

Погледајте руску верзију СМАРТА - мали је, компактан и екстремно ЈЕФТИН! (ВИДЕО)
Урађен од рециклиране пластике, а унутра је као авион.

Нови градски аутомобил за 3.500 евра

Идејни творац Александер Малишев осмислио је модел аутомобила који нуди оригиналан одговор на Смарт - најмањи градски аутомобил. Узимајући у обзир чињеницу да највећи руски градови постају све теснији по питању паркинга,  потпуно је логично да овакво генијално решење долази одатле.

Име овог модела је Миров Провокатор (Mirrow Provocator).

Концепција Миров Провокатора је оригинална и сасвим практична. Одликују га четворо врата која се подижу, што олакшава улазак на скученом простору паркинга. На задњем делу су велика пета врата. Миров Провокатор  је дугачак мање од 3 метра, широк је скоро 2 метра и висок чак преко 2 метра. Задња врата поседују отвор 1,7 метара висок и 60 цм широк.

Mirrow Provocator, door at the rear side.

Овај "малиша" је 50 одсто израђен од рециклиране пластике. Унутрашњост је дизајнирана по узору на авион. Четири појединачна седишта су врло комфорна а кокпит је изузетно једноставан и футуристичког дизајна.

Погон му је мали троцилиндарски бензински и дизел мотор, али и електро варијанта је сасвим реална са аутономијом од 400 км.

  • Mirrow Provocator, top view

На крају, оно што је најзанимљивије, почетна верзија Миров Провокатора неће бити скупља од 3 500 евра, што изазива неверицу. Међутим, уколико узмемо у обзир глобалне промене у ауто-индустрији, постоји могућност да и аутомобилски монополи постану ствар прошлости.

  •  
  • http://www.mirrowcars.com/


# аутомобил Русија градски
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима