Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Русофобија код Срба (ВИДЕО)

rss

04.04.2018. Србин.инфо

„Русофобија код Срба је подстакнута од стране Запада и иде заједно са кроатофилијом. Што су наши политички руководиоци русофоби, то су они већи кроатофили. Наравно, после НДХ и геноцида 1941-45. то нема рационално објашњење. Али након 1945. г, пре свега после 1948., под плаштом југословенства имамо сигурно најгору врсту русофобије, која прелази границу између совјетофобије и русофобије која чак прекраја и дорађује Његоша да би га прилогодила америчким погледима на Русе,“ казао је Мировић, а пренео Србин.инфо.

На Сајму књига у Београду, 2017 године у Београду, сали  представљена је нова књига издавачке куће „Катена мунди”, аутора др Дејана Мировића, професора Правног факултета Универзитета у Приштини, (привремено размештеног у сјеверном дијелу Косовске Митровице), „Русофобија код Срба ‎1878-2017“, преноси Србин.инфо.

На представљању књиге учествовали су професори Универзитета у Београду, др Мило Ломпар и др Слободан Антонић, као и сам аутор.

Међу многобројним гостима из јавног и културног живота били су и предсједник Српског покрета Двери, БошкоОбрадовић, први човјек ДСС, МилошЈовановић, председник Образа, МладенОбрадовић, као и лидер Народне странке ВукЈеремић.

Представљајући своју књигу, проф др ДејанМировић је изнео једно своје запажање, које се односи у вези русофобије код Срба, а до које је дошао пишући ову своју књигу:

„Русофобија код Срба је подстакнута од стране Запада и иде заједно са кроатофилијом.Што су наши политички руководиоци русофоби, то су они већи кроатофили. Наравно, после НДХ и геноцида 1941-45. то нема рационално објашњење. Али након 1945. г, пре свега после 1948., под плаштом југословенства имамо сигурно најгору врсту русофобије, која прелази границу између совјетофобије и русофобије која чак прекраја и дорађује Његоша да би га прилогодила америчким погледима на Русе,“ казао је Мировић, а пренио Србин.инфо.

Све четири врсте русофобије присутне у Србији

Аутор је истакао да постоје 4 врсте русофобије у свету – француска, енглеска, њемачко-аустријска и хладноратовско-америчка – које су такође присутне у Србији, пре свега у владајућој елити.

На питање новинара Србин.инфо, коме би била ова књига кориснија – руском или америчком амбасадору, др Дејан Мировић је уз осмијех одговорио:

„Књига, Русофобија код Срба ‎1878-2017 би најкориснија била садашњем предсједнику Александру Вучићу и елити којо је око и уз њега; но нажалост и они и он имају друге приоритете у животу, као што су ТВ Пинк, Петар Луковић и други другосрбијански медији, тако да је мало вероватно да ће спознаје из ове књиге доспети до њих,“ закључује уважени професор Мировић.

 

Видео запис са представљања књиге на Сајму књига 2017. год.

РУСОФОБИЈА КОД СРБА 1878-2017 - Дејан Мировић

 

Интервју за Интернет радио Снага Народа у  емисији ,,Агора'' аутора и водитеља  Дејана Булајића


# интервју Снага народа Радио С Дејан Мировић Руси Мило Ломпар Слободан Антонић кроатофилија русофобија
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима