Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Бошко Обрадовић: Бићемо уз народ на протестима

rss

07.06.2018. Инфо служба Двери Алексинац

Председник Србије је назвао Двери „политичким лудацимаˮ због наше подршке оправданом народном бунту против превисоке цене горива, а сам се хвалио како је направио саобраћајни прекршај и изазвао колапс на Газели у Београду када је нагло стао како би се дивио „Београду на водиˮ, симболу прања пара, криминала и корупције.

„Српски покрет Двери је у више наврата последњих година организовао протесте против актуелне власти: поводом потписивања антиуставних тзв. Бриселских споразума, против продаје Телекома, испред ТВ ПИНК, Владе Србије, Председништва, РТС-а...

Такође сам лично и са саборцима присуствовао скоро свим протестима Војног и Полицијског синдиката, просветара, ратних војних ветерана, радника оштећених у пљачкашким приватизацијама, опљачканих банкарских клијената, пензионера... Двери су узеле учешће у оправданим грађанским протестима у Пожези, Зрењанину, Нишу... Србија се полако буди из напредњачког сна и устаје против власти која је огрезла у криминал и корупцијуˮ, рекао је председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић на данашњој конференцији за медије у Чачку.  

 

Обрадовић је истакао да Двери у потпуности подржавају протест малинара који су блокирали пут ка Црној Гори у Пријепољу, да ће у среду бити са породицама које почињу штрајк глађу испред Врховног касационог суда у Београду због банкарске пљачке путем кредита у швајцарским францима, а у петак изнова учествовати и подржати оправдани бунт Краљевчана због ненаменског трошења народних пара из градског буџета на спортска друштва, невладине организације и медије блиске СНС: „Посебно желим да истакнем пуну подршку грађанској иницијативи која је кренула из Панчева да у петак, 8. јуна у 17 часова сви зауставимо своја возила у саобраћају и на сат времена блокирамо путеве у Србији као вид грађанске непослушности због константног поскупљења цене горива која је за 35-45 динара већа него у окружењу. Само у овој години гориво је поскупело за 10 динара у просеку, држава узима преко 50% цене горива за акцизе, Влада Србије може да смањи висину акцизе у времену кризе на одређено време, али очито нећеˮ, истакао је Обрадовић и додао:

„Позивам све чланове и присталице Двери да подржимо овај оправдани народни бунт због кога нас је председник Србије назвао „политичким лудацимаˮ, што јасно говори да се уплашио народног незадовољства и да жели у корену да заустави сваки озбиљнији покушај протеста против његовог личног режима. Међутим, све више људи, па и међу члановима и бирачима СНС и СПС, увиђа да су сва њихова предизборна обећања била лаж и да у нашој земљи добро пролазе само стране банке и страни инвеститори, док домаћа привреда и пољопривреда, као и обични грађани имају само проблема са овом влашћу. Време је да покажемо да се не плашимо, да имамо грађанско достојанство и демократско право на изражавање мирног протестаˮ, закључио је Бошко Обрадовић.

 

 

Инфо служба Двери


# саобраћај Двери синдикат штрајк Бошко Обрадовић штрајк глађу пртест цена горива
@SPDveri @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима