Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Novi gradski automobil za 3.500 evra

rss

14.03.2016. Srbija danas

Pogledajte rusku verziju SMARTA - mali je, kompaktan i ekstremno JEFTIN! (VIDEO)
Urađen od reciklirane plastike, a unutra je kao avion.

Novi gradski automobil za 3.500 evra

Idejni tvorac Aleksander Mališev osmislio je model automobila koji nudi originalan odgovor na Smart - najmanji gradski automobil. Uzimajući u obzir činjenicu da najveći ruski gradovi postaju sve tesniji po pitanju parkinga,  potpuno je logično da ovakvo genijalno rešenje dolazi odatle.

Ime ovog modela je Mirov Provokator (Mirrow Provocator).

Koncepcija Mirov Provokatora je originalna i sasvim praktična. Odlikuju ga četvoro vrata koja se podižu, što olakšava ulazak na skučenom prostoru parkinga. Na zadnjem delu su velika peta vrata. Mirov Provokator  je dugačak manje od 3 metra, širok je skoro 2 metra i visok čak preko 2 metra. Zadnja vrata poseduju otvor 1,7 metara visok i 60 cm širok.

Mirrow Provocator, door at the rear side.

Ovaj "mališa" je 50 odsto izrađen od reciklirane plastike. Unutrašnjost je dizajnirana po uzoru na avion. Četiri pojedinačna sedišta su vrlo komforna a kokpit je izuzetno jednostavan i futurističkog dizajna.

Pogon mu je mali trocilindarski benzinski i dizel motor, ali i elektro varijanta je sasvim realna sa autonomijom od 400 km.

  • Mirrow Provocator, top view

Na kraju, ono što je najzanimljivije, početna verzija Mirov Provokatora neće biti skuplja od 3 500 evra, što izaziva nevericu. Međutim, ukoliko uzmemo u obzir globalne promene u auto-industriji, postoji mogućnost da i automobilski monopoli postanu stvar prošlosti.

  •  
  • http://www.mirrowcars.com/


# automobil Rusija gradski
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima