Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Novosti

Novosti...



<<<8283848586>>>Ukupno: 1115  Displaying: 831 - 840

Završetak radova u ulici T. Đorđevića verovatno do kraja godine

Radio Aleksinac 10.10.2012.

Radovi na rekonstrukciji i izgradnji ulice Tihomira Đorđevića u Aleksincu kasne više od mesec dana. Prvobitno, bilo je planirano da se ova ulica do 9. septembra potpuno osposobi za saobraćaj, ali će najverovatnije njen završetak biti prolongiran do kraja godine.

Opširnije

Komentara: 13

U Mozgovu panika zbog žutice

D .Stojanović, Novosti 10.10.2012.

Sa epidemiolozima u selu Mozgovu, epicentru epidemije žutice na jugu Srbije. U ovom selu nema rukovanja. Dnevno po dvoje oboli. Mirni samo oni koji su preležali

Opširnije

Komentara: 1

Isplativost škriljaca zanemarljiva u odnosu na zagađenje

Izvor: Radio Aleksinac 09.10.2012.

Asistent na Fakultetu zaštite na radu u Nišu i član Ekološkog pokreta Aleksinac, mr Ivan Janjić, upozorava na ekološku katastrofu koju bi izazvala prerada uljnih škriljaca u okolini Aleksinca, a sumnja i u ekonomsku opravdanost tog posla.

Opširnije

Komentara: 0

Novi dom za decu iz Kuline

Suzana Duka, RTS 09.10.2012.

Do kraja godine, u domu u Kulini kod Aleksinca, gde su krov nad glavom delili zajedno odrasli i deca sa najtežim smetnjama u razvoju, više neće biti nijednog deteta. Mališani su izmešteni u hraniteljske porodice ili u dečije domove, a u renoviranom domu ostaće samo odrasli.

Opširnije

Komentara: 0

Opet radioaktivni otpad u Aleksincu

Izvor: Telegraf, Aleksinac.Net 05.10.2012.

Tovar aluminijuma, vlasništvo aleksinačkog preduzeća “Maksi ko”, koji je zbog povećane radioaktivnosti juče vraćen s graničnog prelaza Tabanovci, nakon dekontaminacije danas je ponovo upućen u Makedoniju

Opširnije

Komentara: 0

Izvršena dezinfekcija u Mozgovu

Milan Terzić, Crveni krst Aleksinac 03.10.2012.

U cilju suzbijanja žutice danas je mobilni tim Crvenog krsta Aleksinac izvršio dezinfekciju 40 najugroženijih domaćinstva u naselju Mozgovo. Dezinfekcija je rađena pod nadzorom higijensko-epidemiološke službe ZC Aleksinac, a sredstva za dezinfekciju obezbedila je opština Aleksinac.

Opširnije

Komentara: 0

Opštinsko veće protiv reciklažnog centra za Rome

03.10.2012.

Opštinsko veće u Aleksincu nije podržalo otvaranje reciklažnog centra u Aleksincu, za čiju izgradnju su bila obezbeđena sredstva.

Opširnije

Komentara: 4

Počela Dečja nedelja

Radio Aleksinac 03.10.2012.

Svečanim podizanjem zastave i puštanjem goluba mira sa platoa ispred Doma kulture juče je počelo obeležavanje još jedne Dečje nedelje. Ove godine Dečija nedelja se održava kao deo šire nacionalne kampanje pod nazi¬vom „Bolji smo zajedno“, a posebna pažnja se posvećuje inkluziji i promociji prava dece sa smetnjama u psihofizičkom razvoju. U skladu s tim, moto Dečije nedelje 2012. glasi: „Rastemo kao jedno – BOLjI SMO ZAJEDNO“.

Opširnije

Komentara: 0

Žutica ne jenjava

RTS, Lidija Georgijev 24.09.2012.

Epidemija žutice u opštini Aleksinac ne jenjava. Do sada je registrovan četrdeset jedan slučaj, a čak tridesetoro obolelih je iz Mozgova. Uzrok nije voda, ali je zabranjena upotreba vode za piće iz dotrajalog seoskog vodovoda.

Opširnije

Komentara: 0

Najavljena nova mreža sudova

Izvor: Politika, agencije, Aleksinac.Net 23.09.2012.

Nije opravdano da sudije i zaposleni iz Aleksinca svakog dana putuju 30 kilometara do Niša i nazad, a da pri tome sede jedni drugima u krilu, dok sudska zgrada u Aleksincu zvrji prazna i greje se.

Opširnije

Komentara: 0

<<<8283848586>>>Ukupno: 1115  Displaying: 831 - 840

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima