Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Vanredno stanje i dalje važi - prijavite štetu na vreme

rss

28.06.2011. Izvor: Opština Aleksinac

- Danas u 10 časova održana je 7. sednica Štaba za vanredne situacije.
- Vanredna situacija i dalje na snazi
- Prijava štete do 4. jula

Vanredno stanje i dalje važi - prijavite štetu na vreme

Kako je rečeno na sednici, situacija u opštini Aleksinac se polako normalizuje, ali je vanredna situacija i dalje na snazi jer je šteta naneta javnoj infrastrukturi, javnim, privrednim i privatnim objektima, kao i poljoprivrednim površinama ogromna.

Iz aleksinačkog EPS-a sinoć je potvrđeno da je naporom svih nadležnih institucija visokonaponski dalekovod iz Niša osposobljen, tako da će građani opštine Aleksinac imati uredno snabdevanje električnom energijom. Ono što predstoji jeste uklanjanje eventualnih kvarova na niskonaponskoj mreži, a potom i zdravstvena zaštita stanovništva, jer zbog struje koje nije bilo od petka, treba biti obazriv sa hranom iz zamrzivača.

Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Aleksinac formirana je i 17-očlana Komisija za procenu štete nastale jakim nevremenom. Komisija će izvršiti procenu štete na javnoj infrastrukturi, javnim, privrednim i privatnim objektima, kao i poljoprivrednim površinama.

Inače, prilikom jučerašnje posete opštini Aleksinac, zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obećao je da će Vlada Republike Srbije pomoći u saniranju štete na svim područjima pogođenim jakim nevremenom.

Odeljenje za privredu i lokalno ekonomski razvoj opštine Aleksinac sačinio je mapu na kojoj je prikazana teritorija opštine Aleksinac oštećena usled jakog nevremena. Crvena boja na mapi prikazuje oblast koja je pogođena jakim gradom. Procenjuje se da je uništeno više od 5 000 ha poljoprivrednog zemljišta.


O B A V E Š T E Nj E

Obaveštavaju se građani opštine Aleksinac da svoje zahteve za naknadu štete, nastale usled jakog nevremena koje je 24. juna 2011. pogodilo našu opštinu, mogu podneti u svojim mesnim kancelarijama ili zgradi Opštinske uprave opštine Aleksinac, najkasnije do ponedeljka 4. jula 2011. godine u 15 časova.


Komentara: 3


# Aleksinac Ivica Dačić Vlada Republike Srbije vanredna situacija
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  KUROSAVA 28.06.2011.
  Komendija.....ili komedija...pitanje je sad.....
  Poplave ..... 1 litar zejtina,toaletni papir(troslojni),1 kg šećera, i po 10000 dinara,malo li je na ovu skupoću...!?
  e a sad VRTOLOMA....
  Dobro nam rukovodstvo,svaka mu čast...
  Kakvi ljudi takva i Država.

 • (+0) (-0)

  Odgovor 01.07.2011.
  Ni ti jadan neznas sta si zeleo da kases...

 • (+0) (-0)

  Milorad 04.07.2011.
  Mozda ce i mi dobijemo tange ko vranjanci


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima