Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinac i dalje bez struje (video)

rss

27.06.2011.

Treći dan posle nevremena koje je pogodilo južnu i centralnu Srbiju, Aleksinac još uvek nema sruje. Električnu energiju imaju samo bolnica, vodovod i najvažnije institucije. Nadležni kažu da će se situacija normalizovati tek za 3-4 dana.

Aleksinac i dalje bez struje (video)
Radnici "Elektrodistribucije" danonoćno su na terenu, ali struja još uvek ne stiže u domove meštana Aleksinca. Električnu energiju imaju samo bolnica, vodovod i najvažnije institucije.

Nevreme je bilo toliko jako da je polomljeno 12 stubova dalekovoda u pravcu Niša i Kruševca.

"Grad nema glavno napajanje iz Kruševca, malo struje koju imamo je iz Niša," kaže Dušan Trenkić iz "Elektrodistribucije Aleksinac".

Građani u najboljem slučaju imaju struju samo 2 sata dnevno.

Meštanin sela Adrovac Vukašin Jovanović kaže da je nestašica struje najgora zbog hrane u zamrzivačima, u kojima se led topi.

Šteta od nevremena iznosi oko 40 miliona evra, rekao je zamenik premijera Ivica Dačić, koji će danas posetiti Aleksinac. Najveću štetu pretrpeli su poljoprivrednici.

U ovom kraju poljoprivredne kulture uništene su skoro potpuno na oko 5.000 hektara.

Nadležni u opštini traže pomoć države, jer je situacija vanredna.

Predsednik opštine Aleksinac Ivan Dimić kaže da je tom gradu neophodna neka alternativna količina struje kako bi se građani organizovali da prežive nekoliko dana.

Dobra vest je da je snabdevanje vodom normalizovano, a situacija je bolja i u snabdevanju hlebom i ostalim životnim namirnicama.


# predsednik opštine Ivan Dimić Aleksinac Ivica Dačić vodovod
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima