Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Preko 3000 zahteva za nadoknadu štete

rss

06.07.2011.

Na sastanku Štaba za vanredne situacije saopšteno je da se očekuje nešto više od 3.000 zahteva za nadoknadu štete od nevremena koje je 24. juna zahvatilo opštinu Aleksinac. Komisije za procenu štete obići će svako domaćinstvo i utvrditi stepen oštećenja kako građivinskih objekata tako i poljoprivrednih površina.

Preko 3000 zahteva za nadoknadu štete

Prema rečima predsednika Opštine Aleksinac, Ivana Dimića procene će se vršiti bez obzira da li su gazdinstva registrovana ili ne.

Pored 8 miliona dinara koliko je opredelila Republika, lokalna samouprava je iz svojih sredstava izdvojila 3 miliona dinara, ali će i tih 11 miliona dinara biti nedovoljno za sanaciju ukupne štete koja je procenjena na milijardu i 60 miliona dinara. Kako navodi predsednik Dimić, ta sredstva koja u ovom trenutku ne mogu da pokriju ni 1 procenat ukupne štete će se dodeljivati domaćinstvima na osnovu stepena oštećenja.

Inače rok za dostavljanje zahteva isteklo je danas ali će, kako se čulo na današnjem sastanku i zahtevi koji pristignu nakon ovog roka, biti razmatrani.


#
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima