Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksincu pomoć od 8 miliona RSD

rss

28.06.2011. Izvor: Tanjug, Beta

Vlada Srbije usvojila je odluku da se 36,7 miliona dinara uplati gradovima i opštinama koje su zahvatile vremenske nepogode 24. juna.

Aleksincu pomoć od 8 miliona RSD

Od te sume će najviše dobiti Arilje - 14 miliona dinara. Aleksinac će za saniranje štete dobiti osam miliona, a Merošina sedam miliona dinara. Gradu Nišu će biti uplaćeno četiri miliona dinara, opštini Ivanjica tri miliona, a Kruševcu 700.000 dinara, saopšteno je iz Vlade.

Ministar poljoprivrede Dušan Petrović rekao je agenciji Beta da ta sredstva nisu konačna, jer neke opštine još nisu podnele zahteve.

Petrović je dodao će pomoć Vlade omogućiti građanima tih opština da saniraju štetu koja je pričinjena objektima i infrastrukturi, kao i da će do kraja ove ili sredinom iduće nedelje biti završena procena celokupne štete.

Petrović je istakao da se mora obezbediti da se građani na drugačiji način štite od elementarnih nepohoda. Ministar poljoprivrede je izjavio da se već razgovara sa udruženjima osiguravača, kako bi se na najbolji mogući način obezbedilo osiguranje poljoprivredne proizvodnje.

"Sadašnje tehničke mere za zaštitu poljoprivredne proizvodnje od nevremena moraju biti unapređene", rekao je Petrović i dodao da štetu nisu pretrpeli oni koji su imali zaštitne mreže.



# opština pomoć Dušan Petrović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima