Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Novosti

Novosti...
<< < 83  84  85  86  87  88  89  90 > >>Ukupno: 992  Displaying: 851 - 860

Regulacija cene vode po tarifnom sistemu

Izvor: aleksinac.org 12.11.2010.

U utorak, 9. novembra, predsednik opštine, Ivan Dimić, održao je sastanak sa rukovodstvom JP Vodovod i kanalizacija, kao i sa konsultantima firme SETEK, Alanom Itonom, stručnjakom za tarifne sisteme naplate i Jergom Štraserom, tim liderom na projektu unapređenja vodosnabdevanja u šest opština u Srbiji, koji finansira nemačka razvojna banka KFV.

Opširnije

Komentara: 0

Jesenji uspon na Leskovik

Izvor: aleksinac.org 31.10.2010.

„Jesenji uspon na Leskovik“ naziv je 11. republičke smotre planinara koja je u subotu, 30. oktobra, svečano otvorena u Lipovcu. Ovoj republičkoj akciji prisustvovalo je više od 800 planinara iz svih krajeva Srbije koji su od manastira Sveti Stefan do vrha Leskovika, na nadmorskoj visini od 1174 metara, prepešačili stazu dugu 13 km. Organizator akcije republičkog karaktera „Jesenji uspon na Leskovik“ je Planinarsko-smučarsko društvo „Brđanka“ iz Aleksinca.

Opširnije

Komentara: 0

Počinje sanacija puta Subotinac - Mozgovo

Izvor: aleksinac.org 30.10.2010.

U nedelju, 31. oktobra 2010. godine, počinje realizacija sanacije lokalnog puta Subotinac – Mozgovo u dužini od 630 m. Naime, reč je o deonici uništenoj poplavama koje su februara i aprila ove godine pogodile našu opštinu. Sanacija ovog puta biće finansirana interventnim sredstvima Nacionalnog investicionog plana koji su namenjeni obnovi infrastrukture uništene poplavama, a izvođač radova je preduzeće DABI iz Kruševca.

Opširnije

Komentara: 3

Duhovni centar za lečenje narkomana u opštini Aleksinac

Izvor: Aleksinačke novosti 22.10.2010.

Pored crkve Sveti Nestor u Vitkovcu izgrađen je objekat u kome će, uz blagoslov Srpske pravoslavne crkve, a uz pomoć stručnih edukatora i sveštenih lica, mnogi narkomani pokušati da se otrgnu od zavisnosti.

Opširnije

Komentara: 0

Prekinut štrajk u Alposu

Izvor: RTV Alt 20.10.2010.

Zaposleni u Alposu, nakon pet nepunih dana, prekinuli su generalni štrajk. U petak, 15. oktobra, sa radom je počela druga smena, nakon što je sindikat sa poslovodstvom potpisao novi, treći po redu protokol o dinamici ispunjenja zahteva štrajkača. Naime, rukovodstvo firme isplatilo je u petak zarade za avgust 2010. godine u iznosu od 8 miliona i 300 hiljada dinara, kao i troškove prevoza za april u iznosu od 189 hiljada dinara. Protokolom je, inače, dogovoreno da se septembarska plata i…

Opširnije

Komentara: 0

Požar u Bolnici

20.10.2010.

Jutros oko 4 sata, izbio je požar u sobi na Hiruškom odeljenju aleksinačke bolnice. Nakon intervencije ekipa policije i vatrogasaca požar je ugašen. Na sreću, u ovom događaju niko nije povređen, jer su lekari i medicinsko osoblje uspeli da izvuku bolesnike na vreme i pre dolaska vatrogasaca . U požaru je izgorela jedna od bolesničkih soba na odeljenju, a uzrok nastanka požara se još ispituje.

Opširnije

Komentara: 1

Komunalne usluge u višemilionskom minusu

Izvor: aleksinacnews.com 20.10.2010.

Nakon što su na 27. sednici, održanoj u ponedeljak, 11.oktobra, članovi Opštinskog veća, razmatrali izveštaj o poslovanju Javnog komunalnog preduzeća "Komunalne usluge", odlučili su da preporuče tom preduzeću gašenje delatnosti parking servisa.

Opširnije

Komentara: 0

SKANDALOZNO: Huligani spremali oružje za učesnike ''Parade Ponosa''

Stefan Radović 12.10.2010.

Na nekoliko lokacija policija pronašla arsenal oružja koji su protivnici Parade ponosa probali da sakriju uoči nedeljne manifestacije,sznajemo od izvora bliskom istrazi. Kako navodi naš dobro obavešteni izvor veća količina oružija pronađena je u parku Manjež na krovu Hotela Slavija. Naš insajder otkriva da je policija pronašla oružije,noževe, bodeže,palice... Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je kod privedenog vođe organizacije…

Opširnije

Komentara: 6

Predrag Azdejković: Huligani stidite se!

Stefan Radović 10.10.2010.

U današnjim sukobima protivnika Parade ponosa i policije na Beogradskim ulicama povređeno je 90 osoba. Među povređenima, prema poslednjim podacima, ima 80 policajaca, od kojih su dvojica teže povređena,saznaje informativna redakcija našeg portala u MUP-u Srbije. I pored svega huligani nisu uspeli da zastraše učesnike parade koja je bila uspešna kaže u EKSKLUZIVNOM interviju za naš portal Predrag Azdejković, predsednik Gej-lezbijskog info centra. Kako je po vašem mišljenju protekla ''Parada…

Opširnije

Komentara: 0

Rekonstrukcija opštinske zgrade

Izvor: aleksinac.org 25.09.2010.

U ponedeljak, 20. septembra 2010. godine, počeli su radovi na rekonstrukciji krova i fasade opštinske zgrade. Reč je o prvoj fazi idejnog projekta “Investiciono održavanje fasade i krova zgrade opštine Aleksinac”.

Opširnije

Komentara: 0

<< < 83  84  85  86  87  88  89  90 > >>Ukupno: 992  Displaying: 851 - 860

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}