Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Колумне

Блог
<< < 51  52  53  54  55  56  57  58 > >>Total: 638  Displaying: 531 - 540

Размишљање доконог заједљивца

Миодраг Тасић 26.08.2013.

Очаран сам тренутном гарнитуром на власти у Србији. Мада, ако ћемо искрено, и нису они нека нова власт. Колико се сећам омалени премијер двадесетак година не силази с малих екрана јавног нам сервиса. Неки тврде да исто толико не силази с грбаче овог напаћеног и унесрећеног народа!

Опширније

Коментара: 1

Споменици за вечност

Миодраг Тасић 26.08.2013.

Балканско полуострво није велико по површини. Ни по броју становника није баш најнасељеније на земаљској кугли. Што се тиче животног стандарда балканских народа, боље и не залазити у ту област. Али, када је историја у питању, ствар стоји сасвим другачије. Није то само због чињенице да је на делу балканског полуострва настало све оно што називамо Западном цивилизацијом и културом. Нису Грци једини народ на Балкану који датира у далеку прошлост и који је свету подарио неслућена достигнућа.

Опширније

Коментара: 0

Размишљања једног обичног српског грађанина

Миодраг Тасић 26.08.2013.

Хтео, не хтео, мораш размишљати као обичан српски грађанин. Поготову кад живиш у Србији. Ево и зашто. Да размишљаш као српски сељак није у моди.

Опширније

Коментара: 0

Платформа или само форма

Миодраг Тасић 26.08.2013.

Кад човек пребаци педесет година требало би да поседује мудрост. У не тако давној прошлости педесетогодишњаци су сматрани старцима. Људи који су много тога претурили преко главе, много тога видели, доживели, сакупили пуно знања и искустава, дакле, особе од угледа, поверења, једном речју, личности!

Опширније

Коментара: 0

Окупљања и протести

Миодраг Тасић 26.08.2013.

Време летаргије коначно је изминуло. Народи Балкана дуго су живели у благостању, опуштености, заправо у неком стању опијености лепим и лагодним животом, тако да нису обраћали пажњу на неке мање или веће аномалије у друштву, пропусте и погрешне одлуке њихових елита. И, као што то мора и да буде, дошло је до подметања клипова у точкове развоја балканских друштава!

Опширније

Коментара: 0

Графити који руже Алексинац

Душан Остојић 25.08.2013.

Љубав према навијачким тимовима, српству и Алексинцу је изгледа немерљива категорија. Руши сва правила лепог живљења у нашем граду.

Опширније

Коментара: 0

Датумаши и остали зајебанти

Миодраг Тасић 25.08.2013.

Како време брзо лети! И зими и лети. Не прође ни месец дана а оно Хрватска добила статус пуноправног члана Европске уније, Србија добила „зелено светло“за отпочињање преговора (ко разуме шта ово значи умнији је од Ајнштајна), један судија славног Хашког трибунала отворено изјави да председник тог назови Суда, извесни Теодор Мерон, спроводи одлуке и налоге америчко-израелског лобија, у Србији се навелико спрема реконструкција Владе, а помало стидљиво објављена је вест да је у првих шест…

Опширније

Коментара: 0

Какви су то људи?

Душан Остојић 23.08.2013.

Неко је бацио контејнер-бетонску жардињеру у Моравицу. Шетајући поред Моравице видео сам бачену бетонску канту за ђубре малтене на средини реке.

Опширније

Коментара: 5

Саобраћајни хаос у Алексинцу

Александар Гвозден 20.08.2013.

Непоштовање основних правила, угрожавање пешака, а нарочито деце, паркирање "ко где стигне" главне су одлике саобраћајне некултуре у нашем граду.

Опширније

Коментара: 5

Куд нестадоше клупице на Брђанци?

Душан Остојић 20.08.2013.

Алексинац има ту предност што се на стотинак метара од самог центра налази прелеп парк, Брђанка. Иако је парк препун зеленила, пешачких стаза и игралишта за децу, опет има оних који сматрају да тај парк треба другачије уредити.

Опширније

Коментара: 2

<< < 51  52  53  54  55  56  57  58 > >>Total: 638  Displaying: 531 - 540Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима