Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Колумне

Блог
<< < 51  52  53  54  55  56  57  58 > >>Total: 605  Displaying: 531 - 540

Између хлеба и шкриљаца

Горан Нецин 12.01.2012.

Према подацима Службе за запошљавање у Алексинцу, стопа незапослености је у року од годину дана порасла за читавих 6,7 одсто и сада тренутно износи рекордних 40 одсто, што је дупло више од просека у Србији. Међутим, очекује се да ће, када Служба заврши са обрадом свих података, стопа бити и око 50 процената. На сву ову муку Алексинчанима је, праћен помахниталом пропагандом режимских медија у јеку предизборне кампање, стигао и министар животне средине, рударства и просторног планирања,…

Опширније

Коментара: 0

Нафтни шкриљци – економска добит и еколошка пропаст

Жељко Станковић 08.01.2012.

Нафтни шкриљци у Србији нису нова вест. Још шездесетих година прошлог века се прилично причало о томе, али нафтна криза тада још увек није била тема па се због ниске цене нафте осамдесетих година одустаје од идеје. Данас је у свету таква ситуација да је доста држава принуђено да се бави стругањем нафте са дна бурета, односно захватањем резерви на које се некад није ни помишљало – из нафтних шкриљаца и битуменозног песка.

Опширније

Коментара: 0

Има ли ко да брани ћирилицу?

Удружење „Ћирилица“ Београд 06.09.2011.

Искорењивање ћирилице је почело још од саме њене појаве. Римска патријаршија је своју мисионарску делатност почела са ставом да се Библија и хришћанска вера могу проповедати само на јеврејском, грчком и латинском језику и њиховим одговарајућим писмима, а да су сва остала писма – ђаволска дела. Како је римско свештенство ком народу у западној Европи и свету пренело хришћанску веру, тако му је „у пакету“ наметало и латинско писмо.

Опширније

Коментара: 0

Уљни шкриљци и политички интереси

Александар Гвозден 16.08.2011.

Експлоатација уљних шкриљаца нанела би штету животној средини О томе они који ће донети одлуку о експлоатацији најмање брину

Опширније

Коментара: 4

Површинска експлоатација шкриљаца испод Алексинца

06.08.2011.

Овога пута је ствар отишла предалеко, не ради се само о уобичајеној предизборној причи. Ако погледате претходних пар вести видећете да изјаве дају представници владе и министарстава.

Опширније

Коментара: 1

Пут Катун-Липовац - ГОДИНУ ДАНА ПОСЛЕ

Rajic 04.07.2011.

Пре три године напокон започе изградња руинираног пута Катун - Липовац и то са неких 2 пута 2 км/годишње. Тим темпом би пут до Липовца, тј. Манастира Св. Стефан био одрађен за наредних 3-4 године.

Опширније

Коментара: 1

Стигла струја, нема много разлога за славље

Александар Гвозден 28.06.2011.

Иако је екипа Електропривреде Србије успела да обнови покидане везе за снабдевање општине електричном енергијом, а мештани одахнули након четвородневне изолације и живота у мраку, чини се да нема много разлога за славље и опуштање.

Опширније

Коментара: 2

Подстанар у парламенту

Аутор: Гордана Раковић, Курир 15.06.2011.

ЧОВЕК ИНВЕНТАР У СКУПШТИНИ СРБИЈЕ! За радикала Милована Радовановића нико од посланика Скупштине није ни чуо! То је право чудо јер је парламентарац две деценије, а никад није изашао за говорницу!

Опширније

Коментара: 1

Циганима "образовна инклузија Рома"

АГ 16.04.2011.

Општина Алексинац је добила потврду о одобрењу предлога програма "Образовна инклузија Рома", у оквиру пројекта ДИЛС. Можемо претпоставити да ретко ко од њих зна значење ових речи и о чему се овде уопште говори...

Опширније

Коментара: 0

Ћирилица у информатичком друштву

А.С. 15.04.2011.

У ПАРОХИЈСКОМ ДОМУ ХРАМА СВЕТОГ Саве, у присуству Његове Светости Патријарха Иринеја и бројних званица из јавног и културног живота, синоћ је одржан скуп посвећен теми „Ћирилица у информатичком друштву“.

Опширније

Коментара: 0

<< < 51  52  53  54  55  56  57  58 > >>Total: 605  Displaying: 531 - 540