Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Društvo




<<<1718192021>>>Ukupno: 1342  Displaying: 181 - 190

IT podrška iz sela Vrmdža

WDR / Jelena Đukić Pejić 14.11.2021.

Dok mnoga sela u Srbiji odumiru, jedno maleno u blizini Sokobanje kod Aleksinca u potpunosti se razlikuje od ostalih, jer stalno dočekuje nove meštane. U selu Vrmdža je u poslednjih nekoliko godina kupljeno više od 40 kuća i imanja. Bave se najrazličitijim poslovima, a dobar internet je jedna od osnovnih stvari koja je privukla nove Vrmdžane.

Opširnije

Komentara: 0

Građani Aleksinca moći će da konkurišu za subvencije za ugradnju solarnih panela

Južne vesti 06.11.2021.

Priliku da na svojim kućama ugrade solarne panele kako bi smanjili potrošnju električne energije i smanjili račune za svoja domaćinstva imaće građani 37 gradova i opština u Srbiji, a među njima i stanovnici Aleksinca i Sokobanje. Država i lokalne samouprave tu meru finansiraju sa ukupno 195 miliona dinara, od toga Ministarstvo rudarstva i energetike ulaže 97,6 miliona.

Opširnije

Komentara: 0

Ozelenjavanje opštine Aleksinac

Opština Aleksinac 02.11.2021.

Danas je u kabinetu predsednika opštine potpisan Ugovor o poveravanju poslova na unapređenju opštekorisnih funkcija šuma od značaja za lokalnu samoupravu za 2021. godinu. Ugovor je potpisan između Opštinske uprave opštine Aleksinac i JKP „Komunalne usluge“ Aleksinac.

Opširnije

Komentara: 0

Digitalna ekspedicija i u Aleksincu

Opština Aleksinac 30.10.2021.

Karavan #Digitalnaekspedicija danas je posetio i naš grad, građani su imali priliku da nauče kako da u elektronskoj komunikaciji s državnom upravom ostvare svoja prava ili ispune obavezu, takođe i da se upoznaju sa elektronskom trgovinom.

Opširnije

Komentara: 0

Zatvaraju se ulice zbog vašara

26.10.2021.

Zbog održavanja vašara "Sveta Petka" biće zatvoren saobraćaj u ulici iza gradskog stadiona, u delu ulice 7.Juli do Sportske ulice. Obustava saobraćaja kreće danas, u utorak, od 16 časova do sledećeg dana, u sredu, do ponoći.

Opširnije

Komentara: 1

Nas je sve više i ne odustajemo, a koji je vaš izgovor?

Marija Ilić 23.10.2021.

Ni kiša nije omela današnje okupljanje na uglu ulica Vojske Jugoslavije i Vuka Karadžića, zbog stanja u kome se ove dve ulice mesecima nalaze.

Opširnije

Komentara: 0

Radovi na uređenju prve plaže Bovanskog jezera su pri kraju

Južne vesti 22.10.2021.

U toku je parterno uređenje prve plaže Bovanskog jezera u dužini od 315 metara, za čije sređivanje je izdvojeno više od 2 miliona dinara. Kako kaže predsednik Opštine Aleksinac Dalibor Radičević, radovi kojima je predviđeno zidanje terasa za formiranje pošljunčenih delova plaže su pri kraju, pa će plaža naredne godine biti spremna za sve kupače i posetioce jezera.

Opširnije

Komentara: 0

Građani od danas mogu da prijave lekare koji im ne preporučuju vakcinaciju

Jugmedia 14.10.2021.

Kada neki lekar kaže pacijentu da ne treba da se vakciniše, Lekarska komora Srbije će pokrenuti proces i prijavu za ugrožavanje zdravlja i života ljudi, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar. On je dodao da će u tom slučaju lekar ići na Sud časti pri Lekarskoj komori Srbije i da to znači da će onda verovatno izgubiti licencu.

Opširnije

Komentara: 3

Delegacija ruskih naučnika posetila opštinu Aleksinac

Opština Aleksinac 12.10.2021.

Sastanak u skupštinskoj sali opštine Aleksinac je delimično dao odgovor o mogućim aktivnostima na uređenju kompleksa Ruske crkve u Gornjem Adrovcu i očuvanju spomeničkog nasleđa posvećeno Srpsko – turskom ratu 1876. godine u kome je učestvovao veliki broj ruskih dobrovoljaca.

Opširnije

Komentara: 0

Novo ruho mladih Aleksinčana na Vojničkom putu

Aleksinac.net 06.10.2021.

Ove godine neformalna grupa građana učestvovala je u konkursu pod nazivom „Šta nam teško“ u okviru projekta nacionalnih programa volontiranja mladih.

Opširnije

Komentara: 0

<<<1718192021>>>Ukupno: 1342  Displaying: 181 - 190

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima