Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Digitalna ekspedicija i u Aleksincu

rss

30.10.2021. Opština Aleksinac

Karavan #Digitalnaekspedicija danas je posetio i naš grad, građani su imali priliku da nauče kako da u elektronskoj komunikaciji s državnom upravom ostvare svoja prava ili ispune obavezu, takođe i da se upoznaju sa elektronskom trgovinom.

Digitalna ekspedicija i u Aleksincu

Događaju je prisustvovao Mirko Janić, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koji je istakao zadovoljstvo što će i Aleksinčani čuti o digitalnoj pismenosti i o bezbednosti korišćenju interneta. Bez digitalnih veština danas nije moguće zamisliti svakodnevnicu, jer živimo u vremenu gde nam digitalne veštine uzimaju maha i sve više usluga se preselilo na internetu.

Nakon toga, prisutnima se obratio i poželeo dobrodošlicu Dalibor Radičević, predsednik opštine Aleksinac, koji se tom prilikom zahvalio premijerki Ani Brnabić i partnerima projekta i istakao je veliko zadovoljstvo što je i Aleksinac deo karavana Digitalna ekspedicija, koji obilazi 16 gradova Srbije. Takođe, je istakao da se opština Aleksinac trudi da prati korake Vlade Republike Srbije, da proba da sprovede sve kako bi građanima omogućili što komforniji život i manje čekanja u red. Jedna od aktivnosti koju opština Aleksinac preduzima je postavljanje jedinstvenog upravnog mesta kako bi omogućili građanima da na jednom mestu završe sve obaveze u Lokalnoj samoupravi i što će danas i sutra moći uz pomoć Digitalne ekspedicije otvoriti nalog preko eUprave i sve informisati se o načinima korišćenja eUprave.

Karavan „Digitalne ekspedicije“ biće i sutra u našem gradu gde će svi zainteresovani moći da čuju: „Kako da postanem eGrađanin/eGrađanka? Kako da kupujem i prodajem na Internetu? Kako da bezbedno koristim Internet? Ja kao digitalni urednik/urednica? Ja kao medij?"

Komentara: 0


# predsednik opštine Aleksinac Dalibor Radičević Mirko Janić digitalna ekspedicija
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima