Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nikola Trajković je PRVAK SVETA u džiu džicu u Abu Dabiju u UAE

rss

07.11.2022. Džudo i Džiu Džicu klub NiF

Od 26.10.-08.11.2022. god. u Abu Dabiju u UAE se održava Svetsko prvenstvo u džiu džicu na kome učestvuje 1.493 takmičara iz 66 država Sveta, a našu Reprezentaciju Srbije je predstavljalo ukupno 7 takmičara.

Nikola Trajković je PRVAK SVETA u džiu džicu u Abu Dabiju u UAE

U kategoriji seniori -85kg zlatnu medalju je osvojio i novi PRVAK SVETA postao Nikola Trajković – član našeg kluba iz Aleksinca, dok je treće mesto i bronzanu medalju u kategoriji seniori -69 kg osvojio Ivan Della Kroče iz Novog Sada.

Treći najuspešniji takmičar iz naše Reprezentacije Filip Trajković je u kategoriji -94kg osvojio 9. mesto čime je zadržao mesto u “Top 10” na Svetskoj rang listi - čime je ostao u borbi za plasman na Word Combact gmaet koje se naredne godine održavaju u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji.

Nikola Trajković je u ovoj godini osvojio sve što se može osvojiti u ovom sportu, u julu je na World games/Svetskim igrama u Birmingenu u SAD osvojio zlatnu metalju, u maju na Evropskom prvenstvu u Nijahari u Izraelu je osvojio zlatnu medalju i postao Prvak Evrope, dok je istovremeno aktuelni Prvak države u dva sporta, u džiu džicu i u samboou.

Za ove nesvakidašnje rezultate zasluge pripadaju i Nikolinom ocu i nacionalnom treneru Reprezentacije Srbije Trajković Draganu, inače i treneru našeg kluba.

Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način doprineli ovom ogromnom uspehu.


# džiu džicu Nikola Trajković Filip Trajković N&F džiu džicu klub NIF Dragan Trajković Svetsko prvenstvo Ivan Dela Kroče
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima