Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Bronzana medalja sa Svetskog prvenstva za seniore

rss

12.11.2021.

Od 3. do 11. novembra 2021. godine u Abu Dabiju, u UAE, održano je Svetsko prvenstvo za seniore, juniore i kadete u džiu džicu na kome je nastupilo 1.362 takmičara iz 60 država Sveta. Reprezentacija Srbije nastupila je sa ukupno pet takmičara, a među njima i članovi kluba NiF, Nikola Trajković /1997/ u kategoriji seniori -85kg i njegov mlađi brat Filip Trajković /1999/ u kategoriji seniori -94kg.

Bronzana medalja sa Svetskog prvenstva za seniore

Nikola je u veoma teškoj konkurenciji osvojio 3. mesto i bronzanu medalju za našu zemlju. Nikola obzirom da je jula 2021. na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj osvojio bronzanu medalju i da zauzima 6. mesto na JJIF svetskoj rang listi, tokom žreba bio je nosilac 4. grupe i bio slobodan u 1. kolu. U 2. kolu pobedio je Belgijanca Jean Charliera na full ipon sa 14:0, potom je u 3. kolu u neizvesnoj borbi pobedio Ukrajinca Vadim Doroša sa 9:5.

U polufinalnom meču za ulazak u finale se sastao sa svetskim prvakom iz Rusije Borok Ilijom protiv koga je tokom celog meča vodio ali je na kraju uz možda nedostatak sportske sreće izgubio na full ipon. U borbi za 3. mesto i bronzanu medalju u veoma teškom meču sa puno taktičkih nadmudrivanja pobedio je bivšeg prvaka Evrope Francuza Madžim Courillona rezultatom 10:4, i tako za našu zemlju osvojio drugu bronzanu medalju a u naš klub i u naš grad doneo prvu seniorsku medalju sa Svetskih prvenstava.

U generalnom plasmanu u kategoriji seniora -85kg: 1. mesto i Svetski prvak je postao Rus Nikita Nikitin, 2. mesto takođe Rus Borok Ilija, dok su 3. mesta osvojili naš Nikola Trajković i Nemac Daniel Zmeev. Ovim rezultatom Nikola je osvojio nove bodove za učešće na Svetske igre koje se održavaju naredne 2022. god. u Birmingenu u SAD.

Drugi naš takmičar, Filip Trajković imao je veoma težak žreb i uprkos tome ostvario veliki uspeh zauzevši 7. mesto u generalnom plasmanu. Filip se u 1. kolu sastao sa Nemcem Lukas Bombikom od koga je izgubio na full ipon. Nemac je je do kraja turnira briljirao i postao novi Svetski šampion. U repasažu Filip je pobedio Marokanca Abdessalam el Amranijem na full ipon sa 14:0, a potom Portugalca Tiago Balaoa sa 8:5.

U trećem repasažnom meču za ulazak u borbu za bronzanu medalju Filip se sastao sa znatno starijim i iskusnijim Rusom Nikitom Musinom od koga je izgubio sa 17:12. Na kraju, u generalnom plasmanu u kategoriji seniori -94kg: 1. mesto i novi Svetski prvak postao je Nemac Lukas Bombik, 2. mesto Rus Mikhail Kostiuk, 3. mesta osvojili su Holanđanin Karel Dingemanse i Nemac Madžimilian Strauch. Filip je sa 22. godine bio jedan od najmlađih takmičara na prvenstvu tako da je osvajanje 7. mesta izuzetan uspeh i njegovo vreme tek dolazi.   

Nikolu i Filipa je na prvenstvu predvodio njihov trener i otac Dragan Trajković u saradnji sa selektorom Reprezentacije Srbije Kopas Janošem, koji su zaslužni za ove velike rezultate.

Upravni odbor Judo i ju jitsu kluba "N&F" 
 


# džiu džicu Nikola Trajković Filip Trajković N&F džiu džicu klub NIF Dragan Trajković
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima