Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Stanje se nije pogoršalo nakon uvođenja vanredne situacije

rss

04.08.2020. Južne vesti

Od poslednjeg preseka kada je saopšteno da je za 10 dana bilo 70 novoobolelih od virusa korona u Aleksincu, testirano je 62 građana, od kojih je 23 bilo pozitivno, kaže direktor Opšte bolnice Goran Vidić. Rezultati se očekuju za još oko 100 testiranih, a Vidić kaže da se stanje nije pogoršalo od uvođenja vanredne situacije u ovoj opštini.

Stanje se nije pogoršalo nakon uvođenja vanredne situacije

Nakon što više od mesec dana nije bilo Aleksinčana pozitivnih na koronu, naglo je povećan broj obolelih i zato je od 1. avgusta u Opštini na snazi vanredna situacija.

Od 23. juna do kraja jula bilo je 90 novoobolelih građana, te su mere pooštrene.

Prema poslednjim rezultatima PCR testiranja od 30. jula, još 23 Aleksinčana je pozitivno na virus, kaže direktor Opšte bolnice Goran Vidić, od 62 testiranih.

Juče je testirano 35 pacijenata, a danas 64, rezultate očekujemo. U odnosu na prethodni izveštaj stanje se nije pogoršalo, održava se na istom nivou, a o rezultatima testiranja od juče i danas dostavićemo podatke kada budu pristigli - navodi Vidić.

Predsednik Opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Nenad Stanković kaže da je opšta ocena da se situacija malo stabilizovala nakon uvođenja vanredne situacije. Koliko će ona biti na snazi zavisi od broja novoobolelih narednih dana.

Pratimo situaciju i na osnovu toga ćemo da odlučujemo, sad smo malo zaoštrili neke zabrane u odnosu na one koje je doneo republički štab - dodaje Stanković.

Vanredna situacija proglašena je zbog nepovoljne epidemiološke situacije i širenja korone, pa je od 1. avgusta u Aleksincu zabranjeno okupljanje više od 5 osoba ukoliko nije moguće da budu na distanci od dva metra.

Ugostiteljski objekti u zatvorenom mogu da rade od 7 do 20 sati, a bašte do 23 sata.

U zatvorenom prostoru javne ustanove, javna preduzeća, privredna društva, banke, pošte, trgovinski objekti, tržni objekti, kladionice, verski objekti i druge radne organizacije uvesti obavezno nošenje maski i/ili vizira uz redukovanje broja ljudi na određenom prostoru kako bi se distanca od 2 metara ispoštovala. U javnom prevozu svih vrsta primenjivati sve propisane mere Republičkog štaba za vanredne situacije - naložio je Štab.

Rad kozmetičkih, frizerskih, salona lepote, fitnes-centara i teretana mora da bude organizovan uz sve mere zaštite, a nadžor nad svim propisanim merama radi Odeljenje za inspekcijske poslove Opštinske uprave u Aleksincu.

Izvor

Komentara: 0


# javna preduzeća Nenad Stanković Goran Vidić koronavirus
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima