Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

KUD "Vidovdan" osvetlio obraz

rss

03.10.2022. Nikola Mitić

U petak je u Velikoj sali Doma kulture završen program ovogodišnje manifestacije "Miholjski susreti sela". Ova manifestacija obišla je opštinu Aleksinac tačnije Glogovicu, Korman, Trnjane, Moravac i Aleksinac ( zbog tehničkih problema u Greditnu).

KUD "Vidovdan" osvetlio obraz

Program je bio sačinjen od zdravice, narodne igre, izvorne pesme, izvornih instrumenata. Po oceni žirija, nagrada za najbolje izvedenu srpsku zdravicu uručena je Luki Dojčinoviću iz KUD-a "Mladost" Žitkovac.

Za negovanje sviranja na tradicionalnom instrumentu nagrađen je frulaš David Dinić iz KUD-a "Dejan Jovanović Deša" Tešica. Ljiljana Mijailović iz KUD-a "Bukovik" Mozgovo je izvela izvornu pesmu i za to osvojila zasluženu nagradu.

KUD "Biser" Draževac je izveo najbolju koreografiji na ovogodišnjim Miholjskim susretima sela. Najbolji narodni običaj "Vučari" izveli su članovi KUD-a "Vidovdan" Veliki Drenovac.

Živica Vidanović je dobila plaketu za postignuti rad i pomoć udruženju žena "Vidovdanke" da formiraju svoje udruženje i krenu pravim putem, a Milan Terzić je takođe nagrađen plaketom za izuzetan rad i doprinos KUD-a u Trnjanu.

Za očuvanje, negovanje i predstavljanje tradicionalnog nasleđa prvo mesto podelili su "Etno udruženje Korman", UG "Radinost" i "Super Žene" iz Tešice, dok je najmlađe udruženje žena "Vidovdanke" na ovoj manifestaviji učestvovalo revijalno.Najbolji domaćin Miholjskih susreta sela u 2022 godini je mesna zajednica Glogovica.

Pobednik manifestacije "Miholjski susreti sela" 2022 za sveobuhvatno i angažovano negovanje i čuvanje srpske tradicionalne kulture je KUD "VIDOVDAN" Veliki Drenovac.


# Žitkovac Draževac Veliki Drenovac KUD Mladost Žitkovac Bukovik KUD Dejan Jovanović Deša KUD Biser KUD Vidovdan KUD miholjski susreti sela
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima