Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

nemar bolnice u aleksincu i nisu

rss

10.07.2007. dragan dimic

ne znam kako da pocnem a da ne kukam na vest da je doktor snezana jankovic umrla od hepatitisa 'b'  inace lekar anesteziolog bolnice u aleksincu.

naime pok. snezana se ubola vise puta na spric radeci svoj posao u bolnici a da direktor bolnice nije obezbedio svoje med. osoblje zastitnom vakcinom iako je to obaveza bolnice mesec ipo dana se lecila u bolnici u aleksincu i nisu i na kraju bezuspesnog lecenja poslata u beograd na institut za hepatologiju i virusologiju kod doktorke milene bozic koja je rekla gledajuci snezanine nalazeda u startu bolnice koje su lecile pok. snezanu nisu pristupili pravilnom lecenju.

sve je pokusala ali kasno snezana je preminula 7 7 2007 godine u 18 i 20 minuta .

neshvatljivo da zena umre od hepatitisa b u 21 -om veku

ovo je apel da se obaveste odgovorni ljudi u bolnicama nisa i aleksincu da daju zastitu med. osoblju.

Komentara: 3


#
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-0)

    nikola 10.07.2007.
    pa to je nemguće i u africi ali niko zbog toga neče da odgovara SRAMOTA

  • (+1) (-0)

    Zoran 10.07.2007.
    Čoveku su izgleda zaglavila mala slova, ili se uzbudio, kao da nije upoznat s kriminalom u JAVNIM KUĆAMA?! Pa opšte je poznato, kako se kupuju diplome na buvljaku, zapošljava svoj svoga, javšluk, nerad i reketiranje sirotinje. Kako tek pacijenti prolaze, kada "lekari" ni sebe ne paze?

  • (+1) (-0)

    Boban 30god 10.07.2007.
    Vakcina protiv hepatitisa B je obavezna za sve lekare koji rade na odeljenjima na kojima postoji direktan kontakt sa krvlju kao sto su hirurgija, ginekologija, nefrologija... Medjutim, zakon ne predvidja da svi moraju da prime vakcinu vec je to na dobrovoljnoj bazi, lekari i medicinsko osoblje primaju vakcinu da bi pre svega zastitili sebe pa onda i pacijente sa kojima rade. Vakcinacija je besplatna i dostupna svakodnevno u Nisu, to svi lekari dobro znaju. Medjutim, postoji rizik da se posle vakcinacije dogodi infekcija i da vakcinisani oboli od hepatitisa B. Zabelezen je slucaj profesora oftalmologije koji je posle vakcinacije oboleo od hepatitisa B, to je primer koji se pominje na predavanjima iz epidemiologije. Tog rizika su svesni lekari i zato uglavnom izbegavaju vakcinaciju. Ne postoji efikasan lek protiv hepatitisa B, C, D i E, uglavnom prelaze u hronicitet, cirozu i karcinom jetre. Moje najdublje saucesce porodici preminule doktorke, imao sam privilegiju da je upoznam.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima