Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Vulin posetio povređenu radnicu i policajca

rss

07.03.2015.

Socijalni radnik bavi se svakom nesrećom u ovoj zemlji, a policajac je jedini koji stoji između nas i svakog devijantnog ponašanja, poručio je ministar Aleksandar Vulin tokom posete povređenoj radnici Centra za socijalni rad u Aleksincu Gordani Stanojević i policajcu Marku Stankoviću.

Ministar Vulin sa povređenom radnicom i policajcem

Ministar Aleksandar Vulin priznaje da je ponosan na socijalnu radnicu i policajca, jer, pored svega, u njihovom nastupu i rečima nije osetio bes i nerazumevanje, prenosi Tanjug.

"Oni to dete razumeju, ma šta uradilo. Socijalni radnici ne traže da ih na poslu prate naoružani čuvari. Oni se samo pitaju da li je čovek u nevolji i da li mu je potrebna pomoć", smatra Vulin.

Vulin ističe da se mora raditi na povećanju sistema bezbednosti u samim centrima za socijalni rad.

"Nijedan socijalni radnik nije odbio da ide na teren zbog ovih ili onih teškoća. Ne moraju ti ljudi svaki put biti poliveni sonom kiselinom kako bismo uvideli težinu njihovog posla", upozorava Vulin.

Ministar primećuje da kad god se desi nešto ružno, po pravilu za to budu optuženi radnici centara za socijalni rad ili eventualno policija.

Zbog toga, Aleksandar Vulin poručuje da "pre nego što bacite kamen na Centar za socijalni rad ili MUP, razmislite".

Devojčica je u petak došla u kancelariju u zgradi Centra za socijalni rad i rekla: „Ovo ti je poklon za 8. mart, nećeš ga videti, nego osetiti“.

Potom je izvadila flašicu i počela da prska zaposlene. Gordana Stanojević rekla je da ne pamti ovakav eksces.

Povređena radnica kaže da, iako je pred penzijom, ne pamti ovakav incident.

Gordana ima povrede na licu, a oči su joj zaštitile naočare. Policajac Marko Stanković isprskan je po oku i licu.

"Postupili smo u skladu sa zakonom bez upotrebe prekomerne sile, a odmah nam je ukazana lekarska pomoć. Očekujem da se ubrzo vratim redovnom poslu", kaže Stanković.

Radnicu Centra i policajca četrnaestogodišnja devojčica juče je po licu isprskala sonom kiselinom.

Devojčica je bila korisnik Centra za socijalni rad i, kako je rečeno, živela je sa majkom koja je osoba sa invaliditetom.

 

VIDEO RTV Belami

 

video...

Komentara: 1


# policija Centar za socijalni rad Aleksandar Vulin sona kiselina maloletnik Gordana Stanojević Marko Stanković
@VulinAleksandar @ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+4) (-0)

    Aleksinčanin 07.03.2015.
    Niko nije dao kompletnu informaciju. Mene kao građanina zanima uzrok - zašto je devojčica od 14 god. to uradila? Najlakše reći da je dete psihički poremećeno. Žao mi je soc. radnice i policajca, ali u toj Ustanovi politički zaposlili svoju decu i kadrove i to nestručne za posao koji obavljaljaju. Hoće li neko da kaže, pitam, zašto je dete to uradilo, šta je izazvalo jel joj neka nepravda učinjena, nije valjda iz čista mira. Najlakše je okriviti dete a svi ostali žrtve. Ispade da je dete monstrum.


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}