Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Opštinsko veće godinu počelo sa još jednim plaćenim većnikom

rss

30.01.2013. Izvor: Opština Aleksinac

Članovi Opštinskog Veća juče su održali svoju prvu sednicu u ovoj godini. Na dnevnom redu našlo se 15 tačaka.

Opštinsko veće godinu počelo sa još jednim plaćenim većnikom

Većnici opštine Aleksinac najpre su razmatrali, a potom i usvojili Program korišćenja sredstava budžetskog Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Aleksinac za 2013. godinu, kojim se utvrđuje namena i način korišćenja sredstava u cilju unapređenja poljoprivrede na području naše opštine. Sredstva za realizaciju Programa Fonda obezbeđena su budžetom opštine Aleksinac za 2013. godinu i iznose 18.000.000,00 din.

Odluka o načinu pokrića gubitka Javnog komunalnog preduzeća "Komunalne usluge" Aleksinac za 2011. godinu nije dobila saglasnost opštinskih Većnika.

U nastavku jučerašnje sednice, aleksinački Većnici su usvojili odluku o izabranom licu na stalnom radu u Opštinskom Veću opštine Aleksinac, a za to lice određen je Pavković Miroljub iz Aleksinca.

Između ostalog, Većnici su usvojili i Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji Opštinske uprave opštine Aleksinac, kao i Centra za socijalni rad. Data je i saglasnost na Odluku Upravnog odbora JP za puteve i stambeno komunalnu delatnost opštine Aleksinac na cenovnik radova na redovnom održavanju opštinskih puteva, ulica i javnih površina na teritoriji naše opštine za 2013. godinu. Inače, usvojena je i Odluka Upravnog odbora Opštinske organizacije za turizam i sport "OTIS" Aleksinac na cenovnik usluga za sportske objekte za 2013. godinu.

Pored svega pomenutog, Opštinsko Veće usvojilo je Lokalni akcioni plan zapošljavanja na teritoriji naše opštine za 2013. godinu. Ovim Lokalnim akcionim planom zapošljavanja obezbeđuju se uslovi za veći lokalni uticaj na tržištu rada, podsticanje novih aktivnih mera zapošljavanja i njihovo uspešno ostvarivanje. Za realizaciju planiranih programa i mera aktivne politike zapošljavanja u 2013. godini, koje je opština Aleksinac definisala ovim planom, potrebno je 6.000.000,00 dinara. Navedeni iznos potrebnih sredstava biće obezbeđen iz budžeta Republike Srbije, a delom iz budžeta opštine Aleksinac.

Komentara: 4


# opština opštinsko veće Komunalne usluge
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Panta Šiklja nafta 30.01.2013.
  Sve je ovo lepo ali jedno bode oči, a to je ovaj plaćeni većnik takozvani" THE SEIK OF FRAD", nek ON ispita ko je i kako je, mislim..... nestala izvesna količina fine rafinisane nafte, pa ga molim kao stručnjaka u tom domenu mislim nafte,ispita i privede pravdi tog POČINIOCA, pravda za ljude iz firme.

 • (+0) (-0)

  Strasno 30.01.2013.
  Zasto kukate. Covek je pametno naplatio svoj glas da bi sns preuzeo vlast. Narode sve sto vam se dogodili zadnjih godina sami ste trazili i sami ste krivi. Ptrma tome nema kajanja.

 • (+0) (-0)

  Užasno 02.02.2013.
  Bravo za Strašno!

 • (+0) (-0)

  vucko 04.02.2013.
  bruka -tuga- cirkus ....


[ Dodaj komentar ]