Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Od nestalog Marka ni traga ni glasa

rss

07.03.2012. Miša RISTOVIĆ, Novosti

Marko Ristić (11) posle pet dana intenzivne potrage nije pronađen. "Prečešljan" kompletan teren od sela Kraljeva prema Bovanskom jezeru

Nestali dečak Marko Ristić

DEČAK Marko Ristić (11), čiji je misteriozni nestanak uznemirio celu Srbiju, ni posle pet dana intenzivne potrage nije pronađen. Preko 200 žandarma, policajaca iz Niša i Aleksinca i meštana, i u sredu je učestvovalo u velikoj potrazi za dečakom, "češljajući" tridesetak kvadratnih kilometara od sela Kraljevo prema Bovanskom jezeru, koje je još zaleđeno.

Kako je bilo dojava da je mališan navodno viđan i u Nišu, u Policijskoj upravi su grad podelili po sektorima, u kojima svi raspoloživi policajci i inspektori pokušavaju da uđu u bilo koji trag nestalnom dečaku.

Nažalost, ove potrage su i u sredu bile bez rezultata, jer od Marka Ristića nema ni traga ni glasa.

- Marko ima mentalni poremećaj, intelektualno je na nivou deteta od godinu i po, i svakodnevno mora da pije lekove - kaže njegov otac Slađan Ristić. - Ako prekine terapiju, postaje agresivan.

A dok Markov otac, rodbina, građani i pripadnici policije koji učestvuju u potrazi, izražavaju nadu da će dečak biti pronađen, u istrazi o nestanku razmatraju se sve "varijante" ove misterije na jugu Srbije.

Tako se pretpostavlja da se dečak iz Aleksinačkog Rudnika preko brda peške spustio do sela Kraljeva. Tu je, kako se nagađa, mogao da uđe u neki autobus i da otputuje do Niša, gde je potom navodno viđan u gradskom saobraćaju. Moguće je i da se uputio u šume u aleksinačkom ataru i da se izgubio, ali potraga do sada nije uspela da uoči bilo koji detalj koji bi ukazivao na Markovo prisustvo u divljoj prirodi.

Jedan od najcrnjih epiloga bi mogao da bude da se Marko Ristić smrzao u šumi već prve noći, između subote i nedelje ili da je propao u neki od okana Aleksinačkog rudnika. Zbog toga su pripadnici žandarmerije već nekoliko puta pretražili ceo kompleks zatvorenog rudnika.

- Sve smo živo pretražili oko rudarskog naselja, ali i ovde po šumama prema selu Kraljevo, ali Marka nema pa nema - veli nam dečakova tetka Nevena Marinković.

Razmatra se i mogućnost da je mališan kidnapovan, odnosno da ga je neko oteo u selu Kraljevu.


TRGOVAC DECOM

DAN posle nestanka Marka Ristića, policija je u selu Subotinac, kako saznaju "Novosti", ispitala jednog od meštana koji je navodno odranije bio poznat kao "trgovac decom". Međutim, konstatovano je da nema "nikavih sumnjivih okolnosti".


IZBEGAVA LjUDE

NEIZVESNO je da li mali Marko, pod uslovom da je izgubljen negde u šumi ili da se šeta po Nišu, može da izdrži bez terapije, hrane i toplog smeštaja. Prema nekim pretpostavkama, nestali mališan iz straha izbegava ljude, a otežavajuća okolnost je što zbog govorne mane ne može eventualno nikom da se razborito obrati za pomoć.


video...

Komentara: 0


# Kraljevo Marko Ristić
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima