Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Весна Веизовић: Не треба нама ни Вучић ни Јанковић

rss

09.04.2017. Весна Веизовић

Данас су се на овом месту, где коњи јашу људе сусреле све разнолике Србије, а и они који се стиде и проклињу све што је србско.

Говор испред скупштине Србије 8. 04. 2017 .

Весна Веизовић (Фото: Јутјуб)

Данас су се на овом месту, где коњи јашу људе сусреле све разнолике Србије, а и они који се стиде и проклињу све што је србско.

Бунт који тиња у свим социјалним групама се изобразио у овом миксу свега и свачега. Имамо жуте опозиционаре жељне власти, имамо педере, демократски отпад, сорошеве плаћенике, комунисте, жуте паткице, југословене, жене у црном и људе без мозга, а имамо и патриоте, заведен народ, заблуделе студенте, а ето и нас који нисмо ни за сендвич ни за паткицу ни за жуту банану, већ за православну Србију!

Стање у држави је очајно, лоше је било, а тешко ће и бити. Нагомилана енергија, бунт и емоције су довели до тога да се људи буде, буне и покушавају да учине нешто како би им сутра или већ данас било боље.

Заиста је тешко – немаштина, неправда, страховлада и Вучићев терор терају поштен народ на улицу, али опет је и тешко да се тај искрен и напаћен народ придружи онима који вичу – Вучићу педеру, а геј је океј!

Тај народ не може и не жели да стане на страну једног Саше Јанковића који жели нашој деци у школе да уведе подучавање о хомосексуализму, који се на уштрб нас бринуо само за себе и за мањине, за педере. Тај Саша који за Републику Српску каже да је геноцидна творевина, а Сребреница геноцид, Срби геноцидан народ. Па чији би он председник желео да буде? Пропалих глумаца, лажне елите, педера и мањина? Тај човек нема слуха нити разумевања за нас. Тај човек жели да искористи младе и њихову енергију да дестабилизује Србију и на мала врата уведе опет тиранију, само друге врсте. Његов Лечић каже да ко не дође на протест не заслужује ни да има децу! Е па, Лечићу, не жели свако да му деца буду педери и кукавице. Тако да, ево, ми смо дошли, али не, не желимо вашу другосрбијанску страховладу ништа мање но што не желимо Вучића.

Да ли треба да се боримо раме уз раме са Борком Стефановићем који је потписао предају Космета? Тај исти Борко је полтрон Бориса Тадића који није ништа мање зло од Вучића, само је прошло неколико година па смо заборавили. Заборавили смо да је Стефановић и остала банда пљунула сто пута на наше мученике и хероје ратова. А наводно су се баш овде спонтано нашли и скупили. Они су први, наше легалне институције на Космету, почели да уништавају. Не треба нама политика Борка Стефановића, Бориса Тадића, ни Живковића чији син протестује, нити Ђиласа који због ћерке протестује. А још мање нам требају Динко Грухоњић и Нејдим Сејдимовић који пропагирају независну Војводину. Не требају нам ни другосрбијанци попут Сергеја Трифуновића, једног прворазредног аутошовинисте, нити можемо да се боримо за слободну Србију поред Јелене Милић.

Све те људе није ни најмање брига за народ! Брига их за Србију, за идеологију, брига их за студенте, брига их за нас и за нашу децу. Њих једино интересује новац, још новца и крађа. Показали су се на делу и уништили су Србију. Уствари, они мрзе овај народ, мрзе обичног човека, мрзе сељака, мрзе све који нису део њихове измишљене елите. Они мрзе студенте који су вредни и уче, а воле да пропагирају лењост, немарност и дрогирање, пропагирају неморал, промискуитет као видове њихове лажне слободе. Нека хвала.

Ми нисмо овце, жута лажна елито и господо. Ми једног чобанина не желимо другим да мењамо. Ми знамо и видимо да ова окупљања нису спонтана, и знамо да се партијски ситни интереси увек крију иза народа. Кријете се иза студената, иза омладине и није вас срамота. Али ми вас знамо и знамо да образа немате, морал вам не смета да би сте се заклањали иза деце. Ништа вама није свето.

Знамо ми и без вас да је потребна промена. Потребна је промена читавог система! Зато је ова омладина изашла. Зато што желимо боље сутра. Зато су и родољуби изашли – зато што желимо бољу и здраву Србију. Зато што волимо Србију и зато што волимо свој народ. Ми уместо мржње и неморала нудимо љубав и морал, уместо рушења желимо изградњу.

Сваки протест има свој циљ и своју сврху. Иако се многи овде осећају као бунтовници без разлога, многи не знају ни зашто су дошли, ту су и они који знају за шта се боре!

Наравно да жута опозиција има своје циљеве, наравно да власт има своје циљеве. А ми? Обичан народ, родољуби и православци? Да, ми имамо један непроменљив циљ, а то је боља Србија за све, а не само за лажну елиту. И још један не мање важан циљ, а то је будност и истина. Не желимо да будемо ничији инструменти, нити слуге.

Не треба нама ни Вучић ни Јанковић да нас уче шта је слобода, не требају нам лопови и моралне наказе да нас уче моралу.

Ми не желимо ни тај фамозни сендвич, ни жуте патке, наш циљ је слободна Србија, земља часних и поштених људи!

 

Са 56-те православне литије за спас Ваљевске Грачанице и за православну Србиј која се одржава  због потапање манастира ,од које сви окрећу главу.


# школе Весна Веизовић протест против диктатуре Ваљевска Грачаница
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима